Ploter laserowy do 60 tysięcy, 1300x2500mm
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Ploter laserowy do 60 tysięcy, 1300x2500mm
Witam. Potrzebuję pomocy w wyborze plotera w tym przedziale cenowym. Przeznaczenie - cięcie plexi, sklejki. Powierzchnia robocza minimum 1250x2500 mm. Możecie coś polecić? Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 19:56 przez wamil, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Trochę może faktycznie przesadziłem z obszarem roboczym, może się okazać, że w ogóle go nie wykorzystam. Coś sensownego mniejszych gabarytów w tej kasie? Głównie ekspozytory sklepowe, mniejszy przemysł.
A co sądzicie o tym? http://www.techsol.com.pl/oferta/laser1224
A co sądzicie o tym? http://www.techsol.com.pl/oferta/laser1224
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Tylko dlatego, że użytkownicy frezarek są uparci i wolą starodawne rozwiązania jak sterowniki na LPT czy jak wspomniałeś Mesa. Ich sprawa, nie wnikam w powody bo mnie nie interesują.
Ale do ploterów laserowych już wielu lat nikt takiego badziewia nie montuje bo by go śmiechem zabili.
A tak przy okazji to wywołana do tablicy Mesa oferuje już większość kart na USB.
Trochę nowoczesności nie zaszkodzi.
Reasumując trochę strzeliłeś kulą w płot
Ale do ploterów laserowych już wielu lat nikt takiego badziewia nie montuje bo by go śmiechem zabili.
A tak przy okazji to wywołana do tablicy Mesa oferuje już większość kart na USB.
Trochę nowoczesności nie zaszkodzi.
Reasumując trochę strzeliłeś kulą w płot

-
- Posty w temacie: 1
Też tego nie rozumiem po co PCI jak na allegro już za około 3 tyś jest cały zestaw pod USB.
Ale nie powiem mam jeden laser właśnie ze sterowaniem PCI i osobiście dobrze się to sprawuje największy plus tego systemu że program leci bezpośrednio z komputera ( nie jest mielony przez laser ) co przy bardziej złożonych projektach trwa nieraz 10 minut. Więc wszystko ma swoje plusy i minusy.
Ale nie powiem mam jeden laser właśnie ze sterowaniem PCI i osobiście dobrze się to sprawuje największy plus tego systemu że program leci bezpośrednio z komputera ( nie jest mielony przez laser ) co przy bardziej złożonych projektach trwa nieraz 10 minut. Więc wszystko ma swoje plusy i minusy.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Powtórzę Ci bo może gdzieś nie doczytałeś.Zaremba pisze:Tylko dlatego, że użytkownicy frezarek są uparci i wolą starodawne rozwiązania jak sterowniki na LPT czy jak wspomniałeś Mesa. Ich sprawa, nie wnikam w powody bo mnie nie interesują.
Każde sterowanie jest dobre , które jest stabilne i nie powoduje strat/przestojów.
Ja np na plaźmie używam sterownika ethernetowego tylko i wyłącznie ze względu na zakłócenia.
LPT jest dla mnie za słaby dlatego ,że ma małą przepustowość pod win oraz małą ilość we/wy.
Za to to ,że mesy są na PCI nie widzę nic ujmującego.
Jest to w pełni profesjonalne rozwiązanie , które się z powodzeniem stosuje w przemyśle i nie jest to powód do wyśmiewania.
Mesa ma w ofercie również Ethernet czy tam usb ale nie ze względu na to ,że inne rozwiązania się nie sprawdzają...
Zresztą zobacz sobie ilość maszyn u kamara i wszystkie idą pod linuxem przez LPT.
Jakoś nie zapowiada się by miał zamiar to zmienić...
Bo skoro działa dobrze i bez błędów to po co?
-
- Posty w temacie: 3
Gościu, twoje argumenty są kompletnie z odwrotnej części ciała.
Porównujesz jakieś routery i plazmy do ploterów laserowych.
Zaraz napiszesz, że twoja plazma nawet grawerować potrafi.
Może i w wycinarce plazmowej czy routerze takie coś się sprawdza.
W końcu tam ilość przesyłanych danych jest śmiesznie mala w porównaniu do tego co wysyła sterownik do plotera laserowego przy grawerowaniu.
W ploterach laserowych nie używa się takich złomów od wielu lat.
A jeśli ktoś jeszcze używa to jest technologicznym dinozaurem.
I przyjmij do wiadomości, bo może w natłoku zajęć zabłądziłeś że tutaj mówimy O PLOTERACH LASEROWYCH a nie o wycinarkach plazmowych więc tego typu argumenty są jak przyrównywanie kijka do balonika.
Porównujesz jakieś routery i plazmy do ploterów laserowych.
Zaraz napiszesz, że twoja plazma nawet grawerować potrafi.
Może i w wycinarce plazmowej czy routerze takie coś się sprawdza.
W końcu tam ilość przesyłanych danych jest śmiesznie mala w porównaniu do tego co wysyła sterownik do plotera laserowego przy grawerowaniu.
W ploterach laserowych nie używa się takich złomów od wielu lat.
A jeśli ktoś jeszcze używa to jest technologicznym dinozaurem.
I przyjmij do wiadomości, bo może w natłoku zajęć zabłądziłeś że tutaj mówimy O PLOTERACH LASEROWYCH a nie o wycinarkach plazmowych więc tego typu argumenty są jak przyrównywanie kijka do balonika.