CNC z ALUMINIUM Y=1700mm X=1300mm Z=200mm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 21
Dokładnie mam taki zamiar .mucha669 pisze:to może tak, najlepszy (najłatwiejszy) sposób by sprawdzić. mając czujnik zegarowy na tym co masz zaprzyj się i zobacz ile się wygnie. jeśli więcej niż 0.10 to jak na moje dużo i jest problem. zależy też to od dokładności jaką chcemy uzyskać.
Chodzi ci o belkę X czy Z bo X mam z tyłu wzmocnioną kątownikami aluminiowymi o grubości 8mm i są skręcone śrubami M12oprawcafotografii pisze:Belka bramy bedzie bardzo wiotka - zrobilbys tam skrzynke...
q
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 21
Aluminium był kupowany w firmie PROFMETKOL www.profmetkol.pladus81 pisze:Jutro zapytam kumpla bo on zajmował się zakupem materiału
Podam firmę i stronę www to sobie sprawdzisz ceny i ofertę .
Cena około 17-18 zł za kilo netto
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Aluminiowe profile i zwykły betonadus81 pisze:Ostatnio kumpel wpadł na pomysł aby usztywnić bramę zalewając profile betonem . Myślę że to dobry pomysł dodatkowo dodałbym zbrojenie metalowe do betonu i profil 100/100 stał by się nie do ruszenia. Co wy na to ?

Prosta droga do pocienienia ścianek i nie tylko - aluminium + zasada (a taki odczyn ma zaprawa betonowa) = tlenek aluminium + wodór.
Jak zalewać profil aluminiowy to tylko epoksybetonem.