W odpowiedzi na ogłoszenie:
Praca na czas nieokreślony, umowa o pracę, wynagrodzenie: 3000 netto.
Wymagana umiejętność programowania w 3D wypalarek plazmowo-gazowych i laserowych CNC, doświadczenie w kontakcie z klientem (ofertowanie) oraz znajomość programu AutoCad. Wymagane doświadczenie: 2 lata.
Programowanie zgodnie z zamówieniem klienta. Programista będzie współpracował z operatorem. Praca od 8.00 do 16.00.
rozwinęła się dyskusja o tym czy można wymagać łączenia umiejętności programowania i pracy na maszynach CNC z odpowiadaniem na oferty, uzgadniania ofert i ustalania zamówień do tych ofert.
Dyskusję odłączyłem od poniższej wypowiedzi kolegi trzasu:
(/pitsa)
Jesteśmy jesteśmy. Kolega prawdę napisał to jest kwestią czasu, ale skoro o mnie pytasz to już jestem. Takie ogłoszenie ukazało się jakiś czas temu i też nikt nie dowiedział się na jakim obrabiarce ma pracować. A wiesz dlaczego? Bo jako pracownikowi to nie będzie Ci potrzebna taka informacja dlatego pracodawca nie udzielił takiej odpowiedzi firmie rekrutującej czyli pani Darii, 3000zł to kasa dla handlowca. Tak jak jeden z kolegów napisał - jak można przygotowywać ofertę dla klienta i jednocześnie program do obróbki. Jest ktoś taki kto w to uwierzy? Ja jak przygotowuje projekt i program do obróbki to jakoś nie mam czasu na produkcje ofert, kosztorysów dla klienta - robi to pracownik od kontaktu z klientem. Ten pracownik który ma być zatrudniony w tej firmie jak rozumiem będzie pracował w garniturze, bo chyba w ciuchach roboczych nie spotka się klientem. Ja bym raczej zapytał czy jakiś samochód dadzą bo tak " z buta" przez cały dzień biegać to można zadyszki dostać.trzasu pisze:Aż się miło czyta jak nie ma kubusa i przema