Student

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC

Autor tematu
umciak
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3

Post napisał: umciak » 12 mar 2014, 17:23

Wnioskując : póki co darować sobie ten kurs?

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: pitsa » 12 mar 2014, 19:08

To zależy. :D
Zależy przede wszystkim od ciebie.
Jeśli wiesz czego nowego inni się nauczą (jeśli nastawią się na nauczenie się), i sam będziesz w stanie zdobyć te same umiejętności co uczestnicy kursu, to nie warto iść na kurs, bo w CV będziesz mógł się pochwalić umiejętnościami nie w oparciu o certyfikat ukończenia kursu. A to bywa cenniejsze.
Jeśli kursu nie zakończysz na odebraniu certyfikatu uczestnictwa to warto iść na ten kurs.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

gregor1975
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

Post napisał: gregor1975 » 13 mar 2014, 20:47

Jest off top, ale wywołano mnie do tablicy.
Adrian M. pisze: Są to tak zwane konferencje kół naukowych, gdzie również są osoby związane z przemysłem. Wydawane są z takich konferencji publikacje.
To nie są publikacje, takie coś określa się mianem komunikat.
Adrian M. pisze:Ale miałem okazję przeglądać publikację z międzyuczelnianej konferencji kół naukowych spawalników, całość to była ładnie oprawiona książka z ok. 200 stronami.
Pokłosie PRL - lepiej jak jest więcej. Krążyła kiedyś taka historia o studencie matematyki, który pracę magisterską zawarł na trzech stronicach: strona tytułowa, treść pracy i wykaz literatury. Miały być cztery strony, ale głupio było dołączać spis treści do takiego czegoś.
Adrian M. pisze:Jeżeli chodzi o publikacje referatów to sam posiadam dwie. Na konferencji je streszczałem tylko, całość do wglądu w wydrukowanej wersji.
Gratulacje! O ile byłeś jedynym autorem lub współautorem wymienionym na pierwszym miejscu listy autorów.
Adrian M. pisze:Co do darmowej siły roboczej tak jest. Niestety studentów jest sporo, pracy mniej, każdy chce wykorzystać, szukając praktyki, stażu trzeba się namęczyć aby trafić w ciekawe miejsce a nie do kserowania papierów. Jest to bolesne, ale tak jest.
Nie zrozumiałeś. Pani rektor mówiła o darmowej sile roboczej w tym sensie, że głównym zadaniem studenta w trakcie studiowania jest wyrobnictwo na rzecz "łańcucha pokarmowego" - doktorantów, doktorów, doktorów habilitowanych, profesorów. Edukacja w tym wszystkim to jest lipa, a uczelnia dla kadry "nauczającej" to jest bezstresowa maszynka do zarabiania pieniędzy - bierze się od łepka, a bezstresowo bo kasa idzie z budżetu.

Również pozdrawiam.

Grzegorz

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”