Na PW wysłałem DXF
No ale co to ma wspólnego z założeniem? W pierwszym wpisie czytamy: "żeby wykonać rysunek techniczny, na podstawie napisanego programu w G-kodzie" Gdzie niby ten rysunek techniczny jest?postek pisze:Proszę bardzo
Na PW wysłałem DXF
Czy ja napisałem, że zrobiłem rysunek techniczny? Kolega pytał czy ktoś może chociaż luźny szkic wykonać i szkic mu przygotowałem... Do zrobienia szkicu parametry narzędzi nie były potrzebne, rysunek jest zrobiony z użyciem X Z z kodujasiu... pisze:
No ale co to ma wspólnego z założeniem? W pierwszym wpisie czytamy: "żeby wykonać rysunek techniczny, na podstawie napisanego programu w G-kodzie" Gdzie niby ten rysunek techniczny jest?
Przy okazji - jak wybrnąłeś z braku parametrów narzędzi, czy tobie są one niepotrzebne?
A to mi rzeczywiście wyjaśniłeś. Mnie się wydawało, że rysunek techniczny to jest takie przedstawienie detalu, żeby była możliwość tegoż detalu wykonanie, a w każdym razie, żeby każdy mógł sobie wyobrazić, co takiego ten rysunek przedstawia.postek pisze:Teraz, jeśli była by informacja o narzędziach, z pomocą mojego szkicu można bez problemu stworzyć rysunek, nawet rysunek techniczny.
No oczywiście, że zrobiłbym to bez problemu. Potrzebuje tylko danych narzędzi.Może wiesz, w jaki sposób - jak piszesz - "z pomocą mojego szkicu można bez problemu stworzyć rysunek, nawet rysunek techniczny" tak bez problemu np. tolerancje wstawić w tym rysunku? Może podzielisz się swoją wiedzą, skoro to "bez problemu".
To gdzie teraz takie zadania dają ..... ?RobertS pisze:... dostałem zadanie żeby wykonać rysunek techniczny, na podstawie napisanego programu w G-kodzie. ....
Hmm ..... i do czego to zmierza?postek pisze:.... Druga jest taka, że ludzie chcą sprawdzić umiejętność czytania programu NC i ja to wybieram. ....