Nie oszczędny. Biedny płaci 2x.deflection pisze:Prawda zawsze jest taka, oszczędny płaci 2 razy.
Grawerowanie - jak zlikwidować problem?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 13
nie dodaje zdjęć bo to nie ma raczej sensu. sprawdzałem śrubki czy są podokręcane - wszystkie podokrecane. zrobiłem grawerke kwadratu na tle jasnego tła - kwadrat z efektem rowka. promień lasera we wszystkich czterech rogach trafia w to samo miejsce. przesłaliśmy jeszcze raz chinczykowi fotorelacje z ustawień lusterek i ustawien maszyny oraz jak wychodzi "grawerka", a on na to : "power is not a problem, laser path and focus lenght is a problem". ręce opadają. nie mam więcej pomysłów. a zasilacz? bawić się w jego sprawdzanie i wymianę. Trzy razy mogę wymieniać i dalej może być to samo. tak czy nie?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 13
coś w tym jest. bo probowałem grawerować na takim samym chinczyku tyle ze zdecydowanie wiekszym (tuba ta sama chyba, albo roznica 20W) i na tym większym laserze ten rowek był mniejszy. Przy jednakowych ustawieniach. lusterka natomiast są mniej precyzyjnie ustawione. a więc to nie jest problem laser light path
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Kupiłem używany po przepracowanych około 300h - jedyne co zrobiłem to po podróży - częstochowa-warszawa wyregulowałem lusterka. Laser coprawda malutki - TechSol 4030.
Myślę, że jak bym zmienił lusterka i soczewkę to jeszcze dostałby "kopa" - a te noszą ślady użytkowania już.
Chłodnica jaką mam to mniejszy, mniej funkjonalny brat Twojej - CW-3000 - znalazłem okazyjnie nówkę za 8stówek...
W laminatach dobrej jakości np rowmark wychodzi tak, że nie widać przejść. Muszę jeszcze równo ustawić stół, i wymyśleć coś by do grawerowania blaszek nie robić robie za każdym razem bazy w plexi
Poszukam fotek w tym zielonym to umieszczę.
Myślę, że jak bym zmienił lusterka i soczewkę to jeszcze dostałby "kopa" - a te noszą ślady użytkowania już.
Chłodnica jaką mam to mniejszy, mniej funkjonalny brat Twojej - CW-3000 - znalazłem okazyjnie nówkę za 8stówek...
W laminatach dobrej jakości np rowmark wychodzi tak, że nie widać przejść. Muszę jeszcze równo ustawić stół, i wymyśleć coś by do grawerowania blaszek nie robić robie za każdym razem bazy w plexi