Szkodzisz sobietrzasu pisze: w Kozienicach to chyba kopalni nie ma, tam tylko mała ciepłownia

Zabrała mi 13 lat, dni, nocek i świat. Chociaż gdybym wytrzymał jeszcze dwa lata to już bylbym emeryt.

Tak ? No coś Ty ...mc2kwacz pisze:Trzasu, nie neguję Twojej wrażliwości społecznej, ale jest ona zdalnie sterowana. Bardzo skutecznie. Wyrażasz nieświadomie opinie które ktoś wcześniej mniej lub bardziej sprytnie Ci podłożył. Tak się właśnie steruje tłumem - sprawia się żeby tłum myślał że myśli samodzielnie.
Tylko motywacje się różnią. Są tacy, którzy sterują dla władzy w jakiejś formie, inni dla kasy.
Przyjmijmy dla potrzeb dyskusji ze masz racje i takie przypadki się zdarzają. Tylko ile ich jest ?10, 100, 1000 ? Na siedem miliardów dusz to trochę mało. Szanse no powtórny byt jakieś marneIMPULS3 pisze: ale jeżeli coś jest zjawiskiem powtarzającym się w każdej kulturze bez względu na rodzaj wyznania to jest to dowód naukowy i tyle.
One się zdarzają i to jest fakt, a to czy ja mam rację to wielkiego znaczenia ani dla mnie ani dla nikogo nie ma, nie jestem tu po to aby coś dostać w zamian ale tak po prostu może uczulić kogoś że takie rzeczy mają miejsce. Może tylko tyle że boli mnie czasem jakaś wielka ignorancja tych tematów, choć z naszego krótkiego tu życia powinno to być cenione i postrzegane dość wysoko, a że tak nie jest no cóż, nie mój problem.kamar pisze:Przyjmijmy dla potrzeb dyskusji ze masz racje i takie przypadki się zdarzają.
Tu nie chodzi o jakąś powtarzalność w liczbach, raczej są to jakieś przebłyski tego co dalej a też i daje to odpowiedz czy to życie ma sens i po co to wszystko. Tylko tyle a może aż tyle.kamar pisze:Tylko ile ich jest ?10, 100, 1000 ? Na siedem miliardów dusz to trochę mało. Szanse no powtórny byt jakieś marne
No, ale bez jakiegoś większego celu to też takie wyjaśnienie tylko że jest,kamar pisze:Ma. Masz przedłużyć gatunek.