Kopernik by się zdziwił

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 52

Post napisał: RomanJ4 » 19 sty 2014, 23:44

trzasu pisze:Dobranoc, wystarczy filozofowania, jutro trzeba żelastwo przerabiać :wink:
I to jest jedyny pewnik na najbliższą dającą się przewidzieć czasoprzestrzeń.. :grin: :grin:

pozdrawiam,
Roman

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 57
Kontakt:

Post napisał: kamar » 20 sty 2014, 05:45

diodas1 pisze:.. Niektóre wydania "szkiełka" , szczególnie kiedy prowadzącymi są osoby dla mnie interesujące i dowcipne, to dobra odtrutka dla umysłu bo prowadzący nigdy nie pozwalają sobie na osobiste wycieczki religijne, rasistowskie, a polityków o których akurat mówią nie wyróżniają ani nie ośmieszają z powodu przynależności partyjnej. Dostaje się każdemu, kto na to zasłużył. Poziom audycji zaniżają niestety różni nawiedzeni słuchacze którzy swoje frustracje wygłaszają na żywo. Szkło Kontaktowe bez telefonów byłoby dużo zdrowsze.
Święte słowa Mocium Panie :) Wprawdzie oglądam coraz rzadziej (muszę zadzwonić aby obniżyli godzinę nadawania :) ) ale wesoło jest jak Miecugow obrywa w jednym programie z obu stron za stronniczość. Argumenty podobnie merytoryczne jak w tym wątku, często, gęsto z kartki.
trzasu pisze:[ nie wspominając o Olejnikowej i innych jej podobnych, odpycha mnie to,.
No tak, nie można wystawać ponad miernotę i to jeszcze tyle lat :) A ja Ją podziwiam chociażby za to że chce jej się jeszcze babrać w tym szambie zamiast osiąść gdzieś na ciepłym stołku naczelnego.

Adalber
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 23

Post napisał: Adalber » 20 sty 2014, 07:49

kamar pisze: A ja Ją podziwiam chociażby za to że chce jej się jeszcze babrać w tym szambie zamiast osiąść gdzieś na ciepłym stołku naczelnego.
No, wszyscy ją podziwiamy, ja na przykład za wytrwałość i oddanie.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 20 sty 2014, 08:27

Adalber pisze: za wytrwałość i oddanie.
Jeśli za wytrwałość w tępieniu głupoty, bufonady, wodolejstwa i oddanie rzetelności dziennikarskiej, to popieram w całej rozciągłości :)
RomanJ4 pisze: Jak jechałem do Angers, to też miałem :
Wcale się nie dziwię :) Jak obserwowałem ruch na rondzie przy Łuku Triumfalnym ( chyba z sześć nie wydzielonych pasów z pierwszeństwem dla dojeżdżających ) to na trzeźwego bym nie wjechał :)
Tak to z grubsza wygląda chyba ciut świt, bo ruch żaden.

Obrazek

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60

Post napisał: mc2kwacz » 20 sty 2014, 16:56

Wszyscy wokół zgodnie uważają, że to co się stało w Polsce po 2006, ten cały zespół następujących po sobie zdarzeń, wyrządził w narodzie niepowetowane szkody.
I ja też się z tym ogólne zgadzam. Ale aby z każdej sytuacji wyciągnąć jednak choćby małą korzyść, dostrzegam tu pewne plusy. Przynajmniej dla mnie.
Wcześniej, żeby "zidentyfikować człowieka", trzeba było trochę czasu. Porozmawiać, o różnościach, podejrzeć parę razy w działaniu. A dziś wystarczy zagaić o politykę albo nawet kontrolnie rzucić jakieś nazwisko i już albo w słowach albo nawet po oczach widać z kim się ma do czynienia. W ten sposób od razu i z wyjątkowo dużym prawdopodobieństwem można zidentyfikować nieudacznika, frustrata, nieuka, furiata, ciemniaka, oraz, nazwijmy to po imieniu, pospolitego głupka oraz systemowego socjalistę.
Oczywiście negatywny wynik testu też jeszcze nie przesądza, bo tacy zdarzają się też w najlepszym towarzystwie, ale pozytywny - zasadniczo przesądza.
Tak więc, jest proste w użyciu i skuteczne, czyli dobre, narzędzie, które pozwala na odizolowanie się od pewnych środowisk czy konkretnych ludzi. O ile ktoś ma takie możliwości oczywiście.

Wcale tu nie chodzi o jakieś kastowe zapędy, albo zwykłe dzielenie na lepszych i gorszych, Polskę A i B, bo to wszystko jest względne. Ale po prostu po co się męczyć??? Jak mawiał mój ojciec, "lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć", co jest wielką życiową mądrością.

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 52

Post napisał: RomanJ4 » 20 sty 2014, 18:47

kamar pisze:Jak obserwowałem ruch na rondzie przy Łuku Triumfalnym ( chyba z sześć nie wydzielonych pasów z pierwszeństwem dla dojeżdżających ) to na trzeźwego bym nie wjechał
Wbrew temu co można by sądzić, Francuzi za kierownicą są wobec obcych rejestracji bardzo wyrozumiali i uprzejmi. Oni po prostu.. myślą pozytywnie!
Na moją gafę (co w obcym kraju nie jest takie trudne,wtedy nie było GPS-u) kiedy wjechałem w niewłaściwą ulicę , a że była wąska to zmitrężyłem sporo czasu zanim zawróciłem, za mną ustawił się wężyk samochodów cierpliwie czekających aż zrobię im drogę. :oops: Nikomu nie przyszło do głowy nawet zatrąbić, choć wobec swoich trąbią bez opamiętania. Podniosłem rękę w geście przeprosin, a oni potrafili z uśmiechem odmachać. :cool:
Życzyłbym sobie, i nam wszystkim takiej kultury na drogach.. :???:
ruch na rondzie przy Łuku Triumfalnym
A są jeszcze bardziej stresujące miejsca.. :mrgreen:
[youtube][/youtube]
pozdrawiam,
Roman

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: kamar » 20 sty 2014, 19:11

RomanJ4 pisze: A są jeszcze bardziej stresujące miejsca.. :mrgreen:
Sorry ale ten filmik pomnożony przez 10 to mały pikuś w stosunku do tego ronda. Zdjęcie Googli robione bardzo rano ( co widać po cieniu ), w godzinach szczytu to dla mnie armagedon. I co niepojęte, to szło płynnie i bez kolizji. I też setki jednośladów.

Zbych07
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: Zbych07 » 20 sty 2014, 19:13

mc2kwacz pisze: Wcześniej, żeby "zidentyfikować człowieka", trzeba było trochę czasu. Porozmawiać, o różnościach, podejrzeć parę razy w działaniu.
A dziś wystarczy zagaić o politykę albo nawet kontrolnie rzucić jakieś nazwisko i już albo w słowach albo nawet po oczach widać z kim się ma do czynienia. W ten sposób od razu i z wyjątkowo dużym prawdopodobieństwem można zidentyfikować nieudacznika, frustrata, nieuka, furiata, ciemniaka, oraz, nazwijmy to po imieniu, pospolitego głupka oraz systemowego socjalistę.
Oczywiście negatywny wynik testu też jeszcze nie przesądza, bo tacy zdarzają się też w najlepszym towarzystwie, ale pozytywny - zasadniczo przesądza.
Tak więc, jest proste w użyciu i skuteczne, czyli dobre, narzędzie, które pozwala na odizolowanie się od pewnych środowisk czy konkretnych ludzi. O ile ktoś ma takie możliwości oczywiście.
Ciekawe :wink:
A jakież to narzędzie - ma jakąś nazwę?
Czy trafność i rzetelność tego Twojego narzędzia jest potwierdzona empirycznie ? :grin:

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 60

Post napisał: mc2kwacz » 20 sty 2014, 20:07

No przecież właśnie o tym piszę, że jest potwierdzona. Świetnie się sprawdza.

Zbych07
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: Zbych07 » 20 sty 2014, 20:33

mc2kwacz pisze:No przecież właśnie o tym piszę, że jest potwierdzona. Świetnie się sprawdza.
Kto potwierdził trafność i rzetelność ?
Gdzie można o tym przeczytać ?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”