Nie wiem czy koledzy doczytali w temacie mojej maszynki, ale właśnie obróbka była robiona bez papieru bo taniej dla mnie.dance1 pisze:tylko jeszcze pytanie czy ma kolega cokolwiek na papierze a nie tylko dogadywanie się z "majstrem"?.
Mogą powiedzieć że tego nie poprawią, wiem

Najprawdopodobniej tak zrobię. Jak widać na tych filmikach i zdięciach w tym wątku https://www.cnc.info.pl/topics60/moj-pi ... 58,200.htm udało mi się osiągnąć całkiem niezłe wyniki.dance1 pisze:Kilka tematów czytałem co to ludzie podkładki i kleje stosowali, później nie narzekali także naprawić można jak już nie chcesz biegać po warsztatach i dalej "psuć".
Następny problem to nierównośćbazy. Jeśli skroją mi bazę, nie wiadomo ile, to bay bay z otworami na prowadnicę i z przyleganiem jej do tej bazy.
Postaram się wyprostować ją samemu. Tutaj mam banana w setkach więc jakoś będzie.
Na prowadnicy dolnej porobię dodatkowe bazy tak jak w katalogu HIWIN, czy to płyty dociskowe lub inaczej, w tedy będę miał pewność że się nie ruszy.
Mam teraz takie pytanko. Czym i jak zdobyć odpowiednie narzędzie do dotarcia bazy i ewentualnie powierzchni??