UHU kity + ew plytki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
Olo ja ci od poczatku mowilem ze UHU sie nie nadaje do Twoich zastosowan. Uli stworzyl wsad do procka i procedury sterujace. Plytke jak sam wiesz tworzylo kilka osoob i na tym polegal OpenSource - zreszta dostepnych jest kilka wersji plytki. To ze cos nie zadzialalo w Twoim zastosowaniu to nie znaczy ze jest do du**. Uhu na pewno bardzo fajnie sie sprawdzi w projektach amatorskich.
Pomine milczeniem Twoje aluzje do mojej wypowiedzi wyciagnietej przez Ciebie z kontekstu na temat kasowania luzu.
[ Dodano: 2007-03-04, 17:37 ]
Dokladnie wiem co o nim sadza ale nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy mianowicie stosunku cena / wydajnosc. UHU to jest prosty i tani sterownik i w zasadzie do trzeba go stroic i dobierac poszczegolne podzespoly pod konkretny silnik. On zostal stworzony do sterowania malymi serwami w malych maszynkach. Podejrzewam ze gdyby Uli z kumplami siedli wokool Twojej maszyny to uruchomiliby UHU tak ze chodzilby idealnie - ale tylko dlatego ze oni znaja go od podszewki.
A co do duzych pradoow, podejrzewam ze gdybys sterownik Piotra probowal podlaczyc do Twojej tokarki to odparowalby jeszcze szybciej niz UHU a przezciez w Peaku ma 80 A.
Pomine milczeniem Twoje aluzje do mojej wypowiedzi wyciagnietej przez Ciebie z kontekstu na temat kasowania luzu.
[ Dodano: 2007-03-04, 17:37 ]
Dokladnie wiem co o nim sadza ale nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy mianowicie stosunku cena / wydajnosc. UHU to jest prosty i tani sterownik i w zasadzie do trzeba go stroic i dobierac poszczegolne podzespoly pod konkretny silnik. On zostal stworzony do sterowania malymi serwami w malych maszynkach. Podejrzewam ze gdyby Uli z kumplami siedli wokool Twojej maszyny to uruchomiliby UHU tak ze chodzilby idealnie - ale tylko dlatego ze oni znaja go od podszewki.
A co do duzych pradoow, podejrzewam ze gdybys sterownik Piotra probowal podlaczyc do Twojej tokarki to odparowalby jeszcze szybciej niz UHU a przezciez w Peaku ma 80 A.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 37
a tak na marginesie, to jeśli piszą 200V50A ma chodzić na tyle czy nie ??
jak idziesz kupować auto i zamiast deklarowanych 200 jedzie 30 to wszystko jest ok?
i do tego nie ma geometrii
tak wogole to przyczepiłeś się do tokarki, a czemu na serwach od fanirona chodzi jak stara k... ? wbrew powszechnemu zachwytowi
[ Dodano: 2007-03-04, 17:45 ]
wydaje ci sie
jak idziesz kupować auto i zamiast deklarowanych 200 jedzie 30 to wszystko jest ok?
i do tego nie ma geometrii
tak wogole to przyczepiłeś się do tokarki, a czemu na serwach od fanirona chodzi jak stara k... ? wbrew powszechnemu zachwytowi
[ Dodano: 2007-03-04, 17:45 ]
wydaje ci sie
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 82
- Kontakt:
to samo można powiedzieć o A3977 z tego co widze opinie coraz gorsze padają pod adresem tego układu 
co do uhu na pewno więcej ludzi będzie miał więcej do powiedzenia jak sami przetestują na swoich maszynach i podadzą ten wskaźnik "W"

co do uhu na pewno więcej ludzi będzie miał więcej do powiedzenia jak sami przetestują na swoich maszynach i podadzą ten wskaźnik "W"
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...