Zrobiłem bloga o tum jak usiłuję uruchomić swoją frezarkę CNC.
http://slavcnc.blogspot.com
Może komuś się to przyda. Może ktoś coś doradzi. Może wyrazi opinię.
Moje przejścia z frezarką CNC
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Co zassane z netu?Skrzydlaty pisze:Czyli znowu mnustwo o kolejnej wersji elektroniki a tylko jedna/dwie foty w niskiej rozdzielczości mechaniki...do tego zassane z netu....
Po za 1 zdjęciem frezarki i 1 zdjęciem elektroniki wszystko to moje zdjęcia.
Więcej zdjęć w lepszej jakości w weekend.
Wieczorami w domu nie mam dobrych warunków oświetleniowych.
W weekend też przejścia z konfigurowaniem softu.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Idea uwiecznienia swoich zmagań dobra, efekt psują zdjęcia robione tosterem.
Jak zastosujesz jakikolwiek aparat z obiektywem i lampą, efekt będzie sto razy lepszy.
Jeśli coś jeszcze mogę doradzić, to rób dużo ujęć, najlepiej w wysokiej rozdzielczości, ja np. głównie zdjęcia rozwiązań mechanicznych lubię sobie pooglądać.
Jak zastosujesz jakikolwiek aparat z obiektywem i lampą, efekt będzie sto razy lepszy.
Jeśli coś jeszcze mogę doradzić, to rób dużo ujęć, najlepiej w wysokiej rozdzielczości, ja np. głównie zdjęcia rozwiązań mechanicznych lubię sobie pooglądać.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dodałem lepsze zdjęcia. Więcej detali jest widocznych.wojtek30 pisze:Idea uwiecznienia swoich zmagań dobra, efekt psują zdjęcia robione tosterem.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
I o to chodzi, od razu lepiej wygląda, a nie jak kadr z VHSasilenter pisze:Dodałem lepsze zdjęcia. Więcej detali jest widocznych.

Przeczuwam kłopoty związane z mocowaniem silnika. Widzę, że jest problem z zamocowaniem na więcej śrub, ale mogłeś chociaż zrobić te mocowania na linii prostej z osią silnika. Możesz też na przyszłość, gdy maszynka już ruszy, pomyśleć nad dorobieniem takich blaszek: