Catia P3 V5R15
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Catia P3 V5R15
Witam
Mam takie pytanko czy jest moze spolszczenie do tego programu albo czy sa wersje polskie i co jest lepsze...Catia czy Inventor??
Pzdr
Mam takie pytanko czy jest moze spolszczenie do tego programu albo czy sa wersje polskie i co jest lepsze...Catia czy Inventor??
Pzdr
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
SE jest bardzo intuicyjnym programem, natomiast na Cati to trzeba juz sie znac i to dobrze bo ma tyle funkcji ze glowa opada. Swego czasu probowalem sil na CATI i bryle ktora rysowalem w SE w 5-6min. w CATI robilem 15-20min. Moze wiecej praktyki daloby jakis efekt, jednak CATIA ma napewno wieksze mozliwosci tylko co z tego wynika skoro i tak pewnie nikt ich nie uzywa przy projektowaniu kalmki do drzwi
Jak ktos robi w NASA to czemu nie, ale dla zwyklych smiertelnikow to raczej SE, SW, NX itp.

Jak ktos robi w NASA to czemu nie, ale dla zwyklych smiertelnikow to raczej SE, SW, NX itp.
Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Witam Serdecznie.ordog pisze:zalezy mi na projektowaniu autobusow i ciezarowek. Od amortyzatora przez silnik az do karoserji. Jaka ksiazka do Catii jest godna polecenia??
Z tego co piszesz to tylko CATIA przykładowo firma Volvo zajmuje sie projektowaniem Autobusów w CATI. Co do książki to zaręczam Ci ze takowej nie znajdziesz gdyż same podstawy w CATI to jakieś 3 ksiażki dość sporej grubości.
Mów to ponieważ pracuje w firmie zajmującej się wdrażaniem CATI w przemyśle i dlatego jeśli jesteś zainteresowany pracą w tym systemie to proponuję szkolenie, wiecej informacji znajdziesz na www.cadsol-design.com zapraszam serdzecznie.
[ Dodano: 2007-02-28, 21:09 ]
Witam Serdecznie.ordog pisze:zalezy mi na projektowaniu autobusow i ciezarowek. Od amortyzatora przez silnik az do karoserji. Jaka ksiazka do Catii jest godna polecenia??
Z tego co piszesz to tylko CATIA przykładowo firma Volvo zajmuje sie projektowaniem Autobusów w CATI. Co do książki to zaręczam Ci ze takowej nie znajdziesz gdyż same podstawy w CATI to jakieś 3 ksiażki dość sporej grubości.
Mów to ponieważ pracuje w firmie zajmującej się wdrażaniem CATI w przemyśle i dlatego jeśli jesteś zainteresowany pracą w tym systemie to proponuję szkolenie, wiecej informacji znajdziesz na www.cadsol-design.com zapraszam serdzecznie.
W razie pytan pisz na adres [email protected]
^B!L!