gwintownik DIY + poliamid - problem podczas pracy
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 9
Próbowałem jeszcze raz... zauważyłem że krawędzie skrawające są nieco tępe po tym wycinaniu rowków więc je naostrzyłem. W efekcie poleciało jeszcze troszkę drobniutkich wiórków ale nadal idzie ciężko...
kwarc - z tego co się orientuję to w tokarniach noże tokarskie są zamontowane prostopadle do osi toczonego przedmiotu, prawda? tak mi się przynajmniej wydawało i tą zasadą się kierowałem przy robieniu tego gwintownika... ale ok, jutro je jeszcze spiłuję lekko pod kątem.
wieslawbarek - z tego co czytałem to kąt przyłożenia to ten zaznaczony na rysunku w załączniku tak? (przekrój poprzeczny mojego gwintownika). Podpowiedz mi jeszcze co to są te łysinki, bo szukałem w googlu i nie znalazłem.
Z góry dzięki
kwarc - z tego co się orientuję to w tokarniach noże tokarskie są zamontowane prostopadle do osi toczonego przedmiotu, prawda? tak mi się przynajmniej wydawało i tą zasadą się kierowałem przy robieniu tego gwintownika... ale ok, jutro je jeszcze spiłuję lekko pod kątem.
wieslawbarek - z tego co czytałem to kąt przyłożenia to ten zaznaczony na rysunku w załączniku tak? (przekrój poprzeczny mojego gwintownika). Podpowiedz mi jeszcze co to są te łysinki, bo szukałem w googlu i nie znalazłem.
Z góry dzięki
- Załączniki
-
- gwint.jpg (11.02 KiB) Przejrzano 3485 razy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 9
Uraziłem Cię czymś czy jak? co się tak gotujesz odrazu? ;P Wiadomo że nie będe wysyłał tego bo po to są fora żeby dostać odpowiednie wskazówki i zrobić to samemu (czyt tanio), a do tego uczysz się na własnych błędach... równie dobrze mogłem dać to do tokarza i tyle bym wiedział co na początku.kwarc pisze:dosc ! niebede sie wypowiadal bo ....... jak przyslabys mi kawalek tej sroby i materialu to zrobilbym to a tak to prubuj dalej sam. Kwarc
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
kwarc pisze:dosc ! niebede sie wypowiadal bo ....... jak przyslabys mi kawalek tej sroby i materialu to zrobilbym to a tak to prubuj dalej sam. Kwarc
przeproasza, ze sie wtracam, ale nie zauwazylem, aby tu [padla taka propozycja z twojej strony. dorabiosz nakretki do srub trapezowych? ile by mnie kosztowaly takowe wykonane z mojego tworzywa (prawdopodobnie wlasnie ten sam boramid) dla sruby 24x5?
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu