drukarka PCB
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 10
-
- Posty w temacie: 23
Postep jest taki ze tusz ktory znalazlem na necie nie nadaje sie do Lexmarkoow.
Tylko do HP wiec trzeba szukac albo nowej drukarki albo przetestowac przypalanie gotowego wydruku nad palnikiem. Przypomnialem sobie ze w czelusciach mojego strychu stoi Lexmark X125 o rozdzielczosci jezeli sie nie myle 2400 x 1200 a to juz daje pewne mozliwosci i dokladnosc wydruku. Niestety narazie nie ma czasu aby zajac sie przerobka lub chocby testami tego zlomu. Do tematu powroce za pare tygodni.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Posty w temacie: 10
-
- Posty w temacie: 23
A mi sie nasunelo cos takiego. Kolesie ktorzy przerobili Epsona z podanych w tym temacie linkoow wygrzewali wydruk nad palnikiem. A gdyby tak przepuscic wydruk z normalnego tuszu przez laminator ?? Moze to jest rozwiazanie - tanie i jezeli sie sprawdzi bardzo proste.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
No i temat zastygł, a szkoda, bo może i da sie cos wymyslic 
W każdym razie ktoś po drodze wspomniał o rapidografie. Wiec ja dzis zrobiłem próbe rapidografem o grubości 0,35 mm. Do środka wlałem tusz do napełniania od epsona R220. Da sie rysowac na oczyszczonej płytce, ale tusz sie kropelkuje. To znaczy zostaje cienka warstwa tuszu a reszta zbiera sie w kropelki co jakis kawalek. Prób z wypalaniem i trawieniem nie robilem, bo mi sie ten efekt kropelkowania nie podobał.

W każdym razie ktoś po drodze wspomniał o rapidografie. Wiec ja dzis zrobiłem próbe rapidografem o grubości 0,35 mm. Do środka wlałem tusz do napełniania od epsona R220. Da sie rysowac na oczyszczonej płytce, ale tusz sie kropelkuje. To znaczy zostaje cienka warstwa tuszu a reszta zbiera sie w kropelki co jakis kawalek. Prób z wypalaniem i trawieniem nie robilem, bo mi sie ten efekt kropelkowania nie podobał.