Prośba o pomoc od forumowiczów

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

MoldMichal
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9

Post napisał: MoldMichal » 21 sie 2013, 16:31

z tym ze chcesz uciekac to masz moze i racje :)
w polsce sie nie zyje tylko pomału gnije :D

plan dobry ale wszystko pomału... język - podstawa, bez jezyka na dobra robote za granica nie licz, no i choc ciót praktyki by sie przydalo

poszukaj to i w polsce znajdziesz zaklad gdzie bedziesz mial okazje nauczyc sie chocby i podstaw... jako guzikowy.... kokosów nie zarobisz, ale napewno na lekcje angielskiego/niemieckiego starczy.. poł roku -rok i wtedy wyjedz ...

i ostatecznie wtedy ten kurs ( wtedy to moze sie nawet na nim cos nauczysz)
bo z marszu jak pojdziesz to bedziesz tylko siedziel i zastanawial sie o czym ten gosc mowi , papier dostaniesz ale na etacie obrabiarka szybko zweryfikuje ta wiedze- a niechcial bym byc wtedy wlascicielem tej maszsyny :D

edit: zgadzam sie z przedmowca -zeby napisal 3 min wczesniej zaoszczedzil by mi pisania :D

Pozdrawiam Michał

Andrzej 40
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: Andrzej 40 » 19 wrz 2013, 00:08

MoldMichal pisze:z tym ze chcesz uciekac to masz moze i racje :)
w polsce sie nie zyje tylko pomału gnije :D
plan dobry ale wszystko pomału... język - podstawa, bez jezyka na dobra robote za granica nie licz, no i choc ciót praktyki by sie przydalo
poszukaj to i w polsce znajdziesz zaklad gdzie bedziesz mial okazje nauczyc sie chocby i podstaw... jako guzikowy.... kokosów nie zarobisz, ale napewno na lekcje angielskiego/niemieckiego starczy.. poł roku -rok i wtedy wyjedz ...
i ostatecznie wtedy ten kurs ( wtedy to moze sie nawet na nim cos nauczysz)
bo z marszu jak pojdziesz to bedziesz tylko siedziel i zastanawial sie o czym ten gosc mowi , papier dostaniesz ale na etacie obrabiarka szybko zweryfikuje ta wiedze- a niechcial bym byc wtedy wlascicielem tej maszsyny :D
edit: zgadzam sie z przedmowca -zeby napisal 3 min wczesniej zaoszczedzil by mi pisania :D
Jeżeli tak pracujesz jak piszesz, to bym Cię nie zatrudnił nawet do zamiatania. Polsce pisze się z dużej litery, ciut przez "u", reszta też niechlujnie.

MoldMichal

Post napisał: MoldMichal » 19 wrz 2013, 08:49

zatrudniać się nigdzie nie musze a ze znalezieniem pracy nowej też problemu niemaiłbym...
a co do polski - na dużą litere to sobie by mysiała zasłużyć najpierw

a ty dyktanda sprawdzać do podstawówki nie na forum dziury w całym szukasz ;)

MOD:
ORTOGRAFIA się kłania.... Przeglądarki automatycznie wykrywają błędy - nie ma przebacz.
Słowo wulgarne - to ,że ocenzurowane to nic nie znaczy... Proszę nie zaniżać poziomu forum.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 23:29 przez MoldMichal, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Michał

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: clubber84 » 19 wrz 2013, 12:31

MoldMichal pisze:...a ty dyktanda sprawdzać do podstawówki wyp*** a nie na forum dzióry w całym szukasz ;)
Szykuje się W1 dla ciebie - moderator już zaciera ręce :razz:
Także spokojnie, bez epitetów i nerwów.

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: RomanJ4 » 19 wrz 2013, 12:48

I "dzióry"...
pozdrawiam,
Roman

MoldMichal

Post napisał: MoldMichal » 19 wrz 2013, 15:49

z matematyki 6 miałem, z polskiego zawsze 2 :D

to nie forum poprawnej polszczyzny- irytujace takie wytykanie :???:

a statam się :P nawet ę i ą używam :P
zresztą szkoda słów bo zaraz następnego byka walne i znajdzie sie geniusz który bedzie miał okazje coś wytknąć
Pozdrawiam Michał

Awatar użytkownika

zacharius
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: zacharius » 19 wrz 2013, 15:57

hehe, już walnąłeś ale mi to tam ryba. aczkolwiek fakt o wiele przyjemniej się czyta poprawną pisownię
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły

Andrzej 40
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: Andrzej 40 » 19 wrz 2013, 16:00

MoldMichal pisze:zatrudniać się nigdzie nie musze a ze znalezieniem pracy nowej też problemu niemaiłbym...
a co do polski - na dużą litere to sobie by mysiała zasłużyć najpierw
a ty dyktanda sprawdzać do podstawówki wyp*** a nie na forum dzióry w całym szukasz ;)
Szanowny i Wielce Uczony i Kulturalny Kolego. Jestem nieskończenie wdzięczny za poradę co mam wreszcie robić. Bo miałem z tym straszny kłopot. Wzamian polecam ukończenie 6 klasy szkoły pdstawowej. Nie "maiłbym" nic przeciw temu.
Pogarda dla Polski to świadectwo o sobie samym i Polska nie "mysi" się niczym u Kol. zasługiwać. Wolna droga, Białoruś i Korea Płn. są w zasięgu.
I nie jestem dla Kol. "ty", nie piję z takimi, którym słoma z papci wyłazi.
Przepraszam pozostałych Kolegów za ten post, ale wydaje i się, że wypadło odpowiedzieć.

MoldMichal

Post napisał: MoldMichal » 19 wrz 2013, 17:20

ja nie pije wcale więc do każdego mowie na Ty, bynajmniej na forum...
i blizej mi na zachodu niż na Ruś, ale i w tym komunistycznym polskim kraju mi się żyje dobrze, się ma fach sie żyje ;)
zreszta co ja bede tracić czas na polemizowanie z gosciem który wywleka post sprzed miesiaca żeby wytknąć błąd ortograficzny (mam na to papiery i se pisze jak chce :P)
zajmij się czymś kreatywnym człowieku
Pozdrawiam Michał

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: diodas1 » 19 wrz 2013, 17:45

Bardzo nieśmiało i mam nadzieję kreatywnie powiem że znajomość polskiej ortografii może się przydać także nawet zdeklarowanemu "folksdojczowi", któremu "polska" do butów nie sięga, podczas pobytu za granicą. Wyobraź sobie że Twój poganiacz (bo chyba zdajesz sobie sprawę że nie czeka tam na Ciebie stanowisko prezesa tylko najwyżej funkcja operatora łopaty) robi Ci wymówki że się lenisz a pierwsza odpowiedź jaką wymyśliłeś to "jezd pszerwa wienc rzuje żepe" Ba, ale jak to powiedzieć po niemiecku na przykład. Wrzucasz tekst w translator i lipa. Zepsuło się coś? :roll:
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 18:52 przez diodas1, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”