Ja Ci mogę sprzedać falownik nowyupanie pisze:Gdzie Ty chłopie znajdujesz te cuda po takich cenach?
Jakbyś znalazł falownik ok 6kW w analogicznej cenie to daj mi znać
Druga maszynka - ploter z ruchomą bramą
-
Dudi1203
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 104
Falownik dotarł, jeszcze nie przetestowany ale z zewnatrz wyglada ok. Ba, dostalem w gratisie karte przyłączeniową pod enkoder silnika
Panowie poratujcie jeszcze z tą tulejką chwytową do wrzecionka z poprzedniej strony, ma ktos jakis pomysł skąd to zdobyc? Napisalem pare maili na adresy powiązane z linkiem podanym przez Kajosa ale niestety bez odpowiedzi...
[ Dodano: 2013-08-23, 08:48 ]
Jest odpowiedź od Spinteca, 168 Euro z wysyłką, oczywiscie za jedną sztukę
Panowie poratujcie jeszcze z tą tulejką chwytową do wrzecionka z poprzedniej strony, ma ktos jakis pomysł skąd to zdobyc? Napisalem pare maili na adresy powiązane z linkiem podanym przez Kajosa ale niestety bez odpowiedzi...
[ Dodano: 2013-08-23, 08:48 ]
Jest odpowiedź od Spinteca, 168 Euro z wysyłką, oczywiscie za jedną sztukę
-
zacharius
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
a to nie jest czasem ER11?Dudi1203 pisze:
Panowie poratujcie jeszcze z tą tulejką chwytową do wrzecionka z poprzedniej strony, ma ktos jakis pomysł skąd to zdobyc?
a nie sorry, zupełnie inna konstrukcja dziubka.
to co znajduje wskazuje mi na to że jest to wrzeciono związane niejako z SPV Spintec w Szwecji model S16-60 tulejka ER8 albo ER11 TYLKO w specjalnym wykonaniu.
niestety dealerów w Polsce nie widzę aczkolwiek w Europie są to problemu nie powinno być.
jedyne co to pisać do nich chyba albo przerabiać na ERke tylko że zadeklarowane bicie jest 0,005 co z nim się stanie po przeszlifowaniu to nie wiadomo.
http://spvspintec.se/wordpress/?page_id=17
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Dudi1203

Do nich pisalem, po dokladnych ustaleniach wyszlo ze 144E tulejka i 64E wysylka, razem 208E. "Troche" za dużo. Z wysylki moznaby zejsc bo tam Gaspar siedzi, za 2 tyg wraca to by przywiózł ale 144E za sama tulejke to i tak "lekka" przesada. Bede myslał nad dorobieniem czegos, moze tam gdzie robilem bloki do łożyskowania srub, tam wyszła wspołosiowość w 3 mikronach, moze i tu by sie udało. Pytanie tylko czy są gdzieś osiągalne jakies wymiary tej tulejki, nie chce mi sie bawic w mierzenie tego stożka
-
Dudi1203

Po rozebraniu wrzecionka problem rozwiązał się "sam". Mianowicie wirnik ma mocowaną na śrubę koncowkę, osadzaną na trzpieniu fi10. Od razu urodził sie pomysł, żeby istniejącą końcówkę zastąpić przyciętym i przewierconym trzpieniem z ER11. Kupiłem w APX (polecam wspołprace, kasy nie zdazylem wpłacic a paczke miałem w domu)
http://www.apx.pl/pl/produkcja/sklep/op ... p962410052
Tak to wyglada po przerobieniu
Czekam jeszcze na łożyska, zaszalałem i kupiłem hybrydówki, z ceramicznymi kulkami. Jak dojdą łożyska to poskładam to do kupy i zobaczymy jakie bicie sie udało uzyskać (troche sie tego boje, ale z drugiej strony kupiony trzpien siedzi lepiej niz org). Zastanawiam sie jeszcze czy tego nie powinienem gdzies ponownie wyważyc
http://www.apx.pl/pl/produkcja/sklep/op ... p962410052
Tak to wyglada po przerobieniu
Czekam jeszcze na łożyska, zaszalałem i kupiłem hybrydówki, z ceramicznymi kulkami. Jak dojdą łożyska to poskładam to do kupy i zobaczymy jakie bicie sie udało uzyskać (troche sie tego boje, ale z drugiej strony kupiony trzpien siedzi lepiej niz org). Zastanawiam sie jeszcze czy tego nie powinienem gdzies ponownie wyważyc
-
gaspar
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
No i problem masz z głowy.
Gdzie kupiłeś łożyska z kulkami ceramicznymi?
Co do wyważenia to przy 60.000 niewyważony wałek chyba Ci zawibruje maszyną. To tylko moje przypuszczenia niepoparte doświadczeniem w tym zakresie więc niech powie coś ktoś mądrzejszy...
Gdzie kupiłeś łożyska z kulkami ceramicznymi?
Co do wyważenia to przy 60.000 niewyważony wałek chyba Ci zawibruje maszyną. To tylko moje przypuszczenia niepoparte doświadczeniem w tym zakresie więc niech powie coś ktoś mądrzejszy...
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie