Zbych07 pisze:Zbych07 pisze:IMPULS3 napisał/a:
Temat super, wyjaśnienia też ale czy tylko ja mam wrażenie że autor się podszywa pod jakiegoś starszego gościa, czy ktoś jeszcze....?76 lat i taka pisownia...
![]()
![]()
Świetny przykład, ukazujący jakie stereotypy "rządzą naszym światem"
Absolutnie nie, uwazam że pokolenia sie uzupełniają pod warunkiem że każde zadaje pytania a nie twierdzi ze wie i koniec.Niestety nie zawsze tak jest.... A to że ktoś mając nawet 100 lat coś by tam sobie robił nawet jeśli nikomu nie jest to potrzebne to popieram w 100%...
Po za tym ja jestem z tych którzy muszą dotknąć aby uwierzyć, i uważam takie podejście za jedyną słuszną drogę.![]()
Ale...gość ma 76lat, ewidentnie pisze aby wzbudzić litość, jeśli pojawiła sie propozycja osobistej pomocy (która jest nieporównywalna z forum) to oczywiście autor już nie w Polsce, oczywiście za granicę wozi frezarkę cnc, z zapasem materiałów do frezowania, rysunki tworzy w komputerze i je edytuje, choć już programów graficznych nie chce się uczyć, polonista który pisze niemalże bezbłędnie ale zdania zaczyna z małej litery, i kilka innych rzeczy...
![]()
No nie wiem, ale mogę się mylić bo już wiele razy w zyciu sie myliłem, więc po raz kolejny też mogę...
zachciało, się, staremu, bawić, cnc,,...prośba, o, pomoc
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 19
NIE MAM JUŻ WIĘCEJ OCHOTY NA PISANIE NA TYM FORUM...DZIĘKUJE BARDZO WSZYSTKIM KTÓRZY MI POMOGLI SIĘ CZEGOŚ NAUCZYĆ I TYM KTÓRZY POMOGLI MI UWIERZYĆ ŻE SĄ TACY KTÓRYM PRZESZKADZAM! JEST MI PRZYKRO ALE NIE PO RAZ PIERWSZY W MOIM ŻYCIU! A TOBIE KOLEGO "IMPULS3" POWIEM ŻE JA W OGÓLE JESTEM SZCZĘŚLIWY ŻE PO TYM CO PRZESZEDŁEM W OGÓLE ŻYJE. CIEKAWE JAK TY BYŚ PISAŁ BĘDĄC PO TREPANACJI CZASZKI, ORAZ INNYCH PODOBNIE CIĘŻKICH CHORÓBSKACH. WIDZĘ ŻE NALEŻYSZ DO LUDZI SZUKAJĄCYCH DZIURY W CAŁYM. JA JEDNAK NIE ZAMIERZAM SIĘ NIKOMU TŁUMACZYĆ A JUŻ Z PEWNOŚCIĄ NIE TOBIE.
TY UWAŻASZ ŻE JAK STARY TO JUŻ MUSI BYĆ NIEDOŁĘŻNY KRETYN, A JAK NIE JEST NIEDOŁĘŻNY TO OSZUST! GRATULUJĘ DOBREJ ZNAJOMOŚCI LUDZI W PODESZŁYM WIEKU! MOŻE JAK BĘDZIESZ MIAŁ SZCZĘŚCIE TO DOŻYJESZ MICH LAT I WTEDY SAM POCZUJESZ TO CO JA TERAZ NA WŁASNEJ SKORZE.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE!
TEMAT ZAMKNIĘTY
TY UWAŻASZ ŻE JAK STARY TO JUŻ MUSI BYĆ NIEDOŁĘŻNY KRETYN, A JAK NIE JEST NIEDOŁĘŻNY TO OSZUST! GRATULUJĘ DOBREJ ZNAJOMOŚCI LUDZI W PODESZŁYM WIEKU! MOŻE JAK BĘDZIESZ MIAŁ SZCZĘŚCIE TO DOŻYJESZ MICH LAT I WTEDY SAM POCZUJESZ TO CO JA TERAZ NA WŁASNEJ SKORZE.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE!
TEMAT ZAMKNIĘTY
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 14
Tak czy inaczej się wkur***. Zdążył łyknąć co trzeba i jak będzie siedział i dalej kombinował w machu to coś tam powoli zacznie mu wychodzić.
Betonowo-aluminiowy ploterek
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
http://www.cnc.info.pl/topics60/nowy-pr ... t45271.htm
-
- Posty w temacie: 4
Wprost nie, pośrednio ZDECYDOWANIE TAK.IMPULS3 pisze:Nooo, super że kolega już czuje sie dobrze i znacznie częsciej zagląda na forum.![]()
Ja po prostu już kilka razy trafiłem na oszustów w swoim życiu i zwyczajnie mam na tym punkcie uczulenie....Ale przecież nie napisałem że kolega jest oszustem? Prawda?
To, że trafiałeś w życiu na oszustów ewidentnie spowodowało u Ciebie uraz, ale to nie upoważnia Cię do przypinania apriori etykiet "OSZUST" Ludziom, którzy Cię otaczają.
Dopuść do swoich szarych komórek myśl, że w ten sposób możesz zranić wielu niewinnych, dobrych i uczciwych Ludzi.
Postaraj się coś "z tym" zrobić bo jeden z "paradoksów" naszego życia powoduje, że im bardziej czegoś unikamy tym bardziej rośnie ryzyko zaliczenia kolejnej wpadki.
Popracuj też nad stosunkiem do ludzi starszych - zapewniam Cię, że jedną z ostatnich reakcji jakich Oczekują to ... Twoja litość.
Co do rezygnacji z pisanina forum to oczywiście zawsze ściśle osobista decyzja, w mojej ocenie błędna - pozwolić żeby osoba ze szwankującą empatią wykopała mnie z forum ? - NIGDY.
"Jak ma problem to niech się położy i wyje" ( to powiedzenie ze szkoły którą kiedyś zaliczyłem

Skupić się na temacie wątku, realizować swój cel.
-
Ani wprost ani pośrednio, jestem daleki od tego aby kogokolwiek obrażać przez internet, ale swoje wątpliwości napisać chyba mogę, więc to zrobiłem...Zbych07 pisze:Wprost nie, pośrednio ZDECYDOWANIE TAK.
Ale cieszę się ze kolega mi wystawił opinię przez internet o moim zdrowiu psychicznym, i do tego za darmo...

-
- Kontakt:
Do sądu idzie się wygrać sprawę, a nie po sprawiedliwość.
W jednym kolegę poprę - 'kochajmy się jak bracia, a liczmy jak Żydzi'. Ale czy ktoś tu coś stracił? Poza kilkoma minutami na napisanie posta?. Nawet gdyby kol. spebik podszywał się pod kogoś, w co nie wierzę, to jeśli ktoś uważa, że coś stracił, to przytoczę słowa - dzisiejsze - znanego klechy: "absencja nie jest grzechem". Można nie zaglądać, omijać szerokim łukiem "wg. własnego mniemania oszusta". Dla własnego zdrowia psychicznego.
Pominę, że merytoryczny wkład kolegi w temat jest żaden, zero, a nawet poniżej.
Jak się chce tak wszędzie szukać oszustów, może trzeba było iść na kryminalistykę, a nie w fabrykę.
Może i jestem naiwny, ale cieszę się, gdy widzę, że kilka moich skromnych porad się komuś przydało. A może nie tylko jednej osobie. I czy ma lat 10, 20, 50 czy 100, co to ma do rzeczy?
W jednym kolegę poprę - 'kochajmy się jak bracia, a liczmy jak Żydzi'. Ale czy ktoś tu coś stracił? Poza kilkoma minutami na napisanie posta?. Nawet gdyby kol. spebik podszywał się pod kogoś, w co nie wierzę, to jeśli ktoś uważa, że coś stracił, to przytoczę słowa - dzisiejsze - znanego klechy: "absencja nie jest grzechem". Można nie zaglądać, omijać szerokim łukiem "wg. własnego mniemania oszusta". Dla własnego zdrowia psychicznego.
Pominę, że merytoryczny wkład kolegi w temat jest żaden, zero, a nawet poniżej.
Jak się chce tak wszędzie szukać oszustów, może trzeba było iść na kryminalistykę, a nie w fabrykę.
Może i jestem naiwny, ale cieszę się, gdy widzę, że kilka moich skromnych porad się komuś przydało. A może nie tylko jednej osobie. I czy ma lat 10, 20, 50 czy 100, co to ma do rzeczy?
-
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Boże, co Ty wypisujesz tylko trochę starszy kolego !!!! Może jeszcze poproś o pozwolenie zrobienia 10 oddechów na minute. Staremu więcej tlenu nie potrzeba bo przecież mózgu nie zasilaspebik pisze:NIE MAM JUŻ WIĘCEJ OCHOTY NA PISANIE NA TYM FORUM...DZIĘKUJE BARDZO WSZYSTKIM KTÓRZY MI POMOGLI SIĘ CZEGOŚ NAUCZYĆ I TYM KTÓRZY POMOGLI MI UWIERZYĆ ŻE SĄ TACY KTÓRYM PRZESZKADZAM! TEMAT ZAMKNIĘTY

Na potrzeby forum zmodyfikuj nieco biblijną przypowieść o policzku: zaatakowany w jeden - oddawaj w oba

-
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
No wiesz, trzecie zęby żują jednak wolniejzacharius pisze: przeżuwacie temat

A z tryndem trzeba walczyć. Dopiero co , w innym dziale, usiłowano mnie instruować co wypada staremu a co nie. I o ile bliżej młodemu, wykształconemu elektronikowi do CNC niż staremu tokarzowi. Nie ważne że jemu daleko a ja nie tokarz.