Mam głupie pytanie odnośnie niebieskiego chińczyka na układach tb6560.
Dzisiaj podłączyłem sobie silniki krokowe unipolary 6przew. na wykorzystanie prędkości, czyli:
Układ / silnik
A+ / A
A- / com1
B+ / B
B- / com2
Ustawiłem zworki:
75%, pozniej 100%, bo silniki 2,5A
krok ustawiałem na pełny, 1/8
decay mode - nie wiem w sumie dokladnie za co odpowiada, ale przeczytalem gdzies ze za jakość pracy silnika, rotowałem różnie
i zasiliłem układ napięcie 12v z zasilacza atx jakiś staroć z kompa, wymienilem tylko kondensatorki zeby nie warczał i miał te 12v

No i reakcja sterownika była taka:
Układ wygląda na to, że zadziałał, diodki i wentylator się uruchomiły ale na silnikach nie ma żadnych oporów, tak jakby były nie podłączone, sprawdziłem, że układ pobiera jedyne 100mA. A więc moje pytanie jest następujące, czy układ same silniki + zasilanie, powinien wywołać jakiś ruch silników? chociażby moment na nich? czy stanie się tak dopiero jak podłącze jakiś kontroler, np. kompa? gdzieś widziałem, że ktoś tak zasilał i mu działało i troche mnie to zastanawia. I jeszcze jedno pytanie, jakbym szeregowo połączył 2xatx, uzyskam 24v, co zyskam zamieniając 12v na 24v? prędkość silników?
Czy grubość przewodów sygnałowych ma duże znaczenie? ponieważ u mnie są dość cienkie, a jednak te sygnały będą 2,5Amperowe, o ile sie nie myle

@edit
Troche pomyślałem jeszcze nad swoim pytaniem i chyba jest strasznie idiotyczne, przecież sam sterownik sobą nie będzie sterować, to czemu miałyby się silniki kręcić, ew mieć jakiś moment. Mam racje?