Witam,
Dostałem od kolegi oprawkę, ale niestety nie wiem jaką płytkę do niej zakupić i jak zamocować.
Pozdrawiam
Amnon
jaka płytka do oprawki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
To jest mocowanie typu P . Płytka do tego noża to TNMA , TNMM lub TNMG . Płytki tego rodzaju występują w trzech rozmiarach i mogą być od jakiegokolwiek producenta .
Brakuje do zamocowania płytki podporowej , dźwigni i tulei sprężystej . Musisz znaleźć sobie w katalogu tego producenta swój nóż wg nr . Powiny tam być nr tych brakujących części . Malo prawdopodobne żeby brakujące części pasowały od innych producentów .
Brakuje do zamocowania płytki podporowej , dźwigni i tulei sprężystej . Musisz znaleźć sobie w katalogu tego producenta swój nóż wg nr . Powiny tam być nr tych brakujących części . Malo prawdopodobne żeby brakujące części pasowały od innych producentów .
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Problem w tym, że płytki są standaryzowane, a trzonki noży i ich elementy już niekoniecznie. Firma HERTEL nie jest szczególnie popularna.amnon pisze: nigdzie nie mogę znaleźć elementów o których pisałeś firmy HERTEL. Ma ktoś może takie elementy do sprzedania?
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
amnon pisze:Witam,
Dostałem od kolegi oprawkę, ....
.... to fest mi prezent.clipper7 pisze:Problem w tym, że płytki są standaryzowane, a trzonki noży i ich elementy już niekoniecznie. Firma HERTEL nie jest szczególnie popularna.amnon pisze: nigdzie nie mogę znaleźć elementów o których pisałeś firmy HERTEL. Ma ktoś może takie elementy do sprzedania?

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Cos zawsze można dopasować to i tak ma szczęście ze to taki system mocowania jako ze bardziej powszechny system mocowania w Hertelu jest jeszcze dziwniejszy przez płytke przekłada się taka jakby zawleczke (mogą mieć nawet do 40 mm długości ) podobna trochę do powyginanego nita która dociąga się wkretemclipper7 pisze:Problem w tym, że płytki są standaryzowane, a trzonki noży i ich elementy już niekoniecznie. Firma HERTEL nie jest szczególnie popularna.

szuler