Czym "wybielić" stół?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 7
Czym "wybielić" stół?
Witam.
Konstrukcja frezarki już ukończona, przed montażem profili T-owych wypadało by wybielić=wyrównać stół.
Niestety nie mam pojęcia jakim frezem. Możecie mi coś podpowiedzieć jakim?
Stół to blacha alumieniowa. Do tego wrzeciono kress 1050.
W zasadzie to może być jednostkowa sprawa, chociaz przy pracy na frezarke może się jeszcze kiedyś przydać do wyrównania innych powierzchni.
Konstrukcja frezarki już ukończona, przed montażem profili T-owych wypadało by wybielić=wyrównać stół.
Niestety nie mam pojęcia jakim frezem. Możecie mi coś podpowiedzieć jakim?
Stół to blacha alumieniowa. Do tego wrzeciono kress 1050.
W zasadzie to może być jednostkowa sprawa, chociaz przy pracy na frezarke może się jeszcze kiedyś przydać do wyrównania innych powierzchni.
SP9KN
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Przywykłem do określenia"zabielić", ale jak to mówią " Co kraj to obyczaj, co region to zwyczaj".
Choć w kolegi przypadku lepiej użyć określenia planowanie stołu. Zabielanie to obróbka polegająca na zdjęciu warstwy zanieczyszczeń lub wyrównanie krzywizn, bez określonych wymiarów i tolerancji, podnosząca estetykę i ułatwiająca nanoszenie powłok ( farby, czernienie itp. ) lub trasowanie. Bynajmniej tak mnie uczono.
Choć w kolegi przypadku lepiej użyć określenia planowanie stołu. Zabielanie to obróbka polegająca na zdjęciu warstwy zanieczyszczeń lub wyrównanie krzywizn, bez określonych wymiarów i tolerancji, podnosząca estetykę i ułatwiająca nanoszenie powłok ( farby, czernienie itp. ) lub trasowanie. Bynajmniej tak mnie uczono.

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 7
Pytanie bo jednopiórowego 8mm nie mogę znaleźć...A co sądzicie o tym:
http://allegro.pl/frez-weglik-2p-do-alu ... 88639.html
albo o jakiejś głowiczce wieloostrzowej?
http://allegro.pl/frez-weglik-2p-do-alu ... 88639.html
albo o jakiejś głowiczce wieloostrzowej?
SP9KN