Witam, buduje frezareczkę na sterownikach SSK-B03 i silnikach FL86ST94-4008A, I jeśli dobrze zrozumiałem do uruchomienia mogę zastosować np: PikoCNC z wyjściem USB lub Mach3 z wyjściem LPT
Pytanie brzmi które rozwiązanie jest lepsze ?? lub który program ??
Paweł
PikoCNC czy Mach3 ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Witam
Najlepiej to jakbyś załatwił sobie werjse demo obu programów i sam je przetestował. Program sterujący to wszystko jedno jaki będziesz używał. Najważniejsze żebyś sam poradził sobie z jego obsługą-konfiguracją i oczywście jakie do niego pliki można zaimportować. Tu na forum znajdziesz tyle samo forumowiczów za jak i przeciwko obu programom. Dlatego powinieneś sam je "przetestować" na swojej maszynie
robert
Najlepiej to jakbyś załatwił sobie werjse demo obu programów i sam je przetestował. Program sterujący to wszystko jedno jaki będziesz używał. Najważniejsze żebyś sam poradził sobie z jego obsługą-konfiguracją i oczywście jakie do niego pliki można zaimportować. Tu na forum znajdziesz tyle samo forumowiczów za jak i przeciwko obu programom. Dlatego powinieneś sam je "przetestować" na swojej maszynie
robert
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Z braku czasu jak i doświadczenia zakupiłem gotowy uniwersalny sterownik numeryczny USN-3D8A w którym jest zastosowana komunikacja za pomocą płyty głównej SSK-MB2, pytanie czy , płytka PIKO bedzie komunikowała się z SSK-MB2 czy też nie potrzebnie ją kupiłem. oraz oprogramowanie PIKO czy bedzie współpracowało SSK-MB2. No i czy w tym wypadku lepiej dokupić PIKO zestaw czy jednak Macha3??
A może wogle coś pochrzaniłem - Paweł
A może wogle coś pochrzaniłem - Paweł
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
rabsystem, SSK-MB2 to tylko i wyłącznie "rozpisany" port LPT z dodanymi kilkoma bajerami
to nie jest jakiś mega kosmos 
a osobiście potwierdzam piękno LinuxCNC, mam na 2 maszynach (w tym jedna bardzo nietypowa) i jestem przezadowolony
puki nie masz przyzwyczajeń to radzę przetestować

a osobiście potwierdzam piękno LinuxCNC, mam na 2 maszynach (w tym jedna bardzo nietypowa) i jestem przezadowolony
puki nie masz przyzwyczajeń to radzę przetestować
Pozdrawiam; Jarek