5m/s 5G najszybszy laser Kimla

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
www.kimla.pl_
Posty w temacie: 77

Post napisał: www.kimla.pl_ » 14 lip 2013, 10:58

Szanowny Kolego Gelo,

Bardzo się cieszę, że kolega pracuje w firmie "która robi moim zdaniem bardzo dobre lasery"
Wyrażając to w ten sposób sugeruje Szanowny Kolega potencjalnemu czytelnikowi, że tylko kolega uważa, że są bardzo dobre.

Kolejny fragment wypowiedzi kolegi:
"a przede wszystkim prasy krawędziowe"
deprecjonuje rolę laserów w swojej firmie.

Ale jeśli nawet tylko Szanowny Kolega tak uważa to chętnie podyskutuję.
Mam więc Parę pytań.
Jakie konkretnie cechy produkowanych przez Państwa laserów czynią je w opinii kolegi bardzo dobrymi?

Dla zobrazowania ja wstawię link aby koledze nikt go nie skasował :)
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 11:24 przez www.kimla.pl_, łącznie zmieniany 3 razy.

Tagi:

Awatar użytkownika

gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: gelo » 14 lip 2013, 11:05

No to sobie Pan KIMLA przykład znalazł :roll: . Jest Pan pewien, ze chciałbym wstawić wlasnie ten filmik???
A co do "uważam", wydaje mi się to odrobine skromniejsze niż "O jeju, moje lasery sa naj, naj ,naj... większe naj niż u innych" :twisted:
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 11:09 przez gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 14 lip 2013, 11:07

No to znalazłem jeszcze jeden:

proszę wstawiać, śmiało!
Proszę wybrać jaki Panu pasuje.
Ta maszyna jest najbardziej podobna z tej z waszego katalogu, a zakładam, że w katalogach na stronach macie najnowsze wersje.

Proszę jeszcze raz o odpowiedź dlaczego Szanowny Kolega uważa, że ich maszyny są bardzo dobre.
Ja potrafię uzasadnić swoje stanowisko więc bardzo proszę niech kolega się wykaże.
Pomogę koledze zadając konkretne pytanie.
Dlaczego wasza firma zamiast skupić się na tym co istotne dla klienta, skupia się na nieistotnych dla niego bzdurach?
Chodzi mi o to, że zamiast dopracować system sterowania i układy napędowe ponieważ myślałem, że nie ma nic wolniejszego od Eckerta ale okazuje się że jednak jest
(no chybam że filmy są puszczane w zwolnionym tempie), to skupiacie się na tym aby obudowa miała pochylone szybki.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 11:19 przez www.kimla.pl_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: gelo » 14 lip 2013, 11:12

Nie wiem gdzie znalazł Pan takie domniemanie, ze pracuje w firmie z logo na filmiku, ale czekam na więcej...

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 14 lip 2013, 11:20

A ile jest we Wrocławiu firm robiących prasy krawędziowe?

Awatar użytkownika

gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: gelo » 14 lip 2013, 11:32

No i niestety nie sprawdza się to co Pan udowadniał, że pisze tylko to, czego jest absolutnie pewien. Musze Pana rozczarować i wyprowadzić z nieświadomości, gdyż nie pracuję dla HACO.
Idac dalej, wstawiam link do filmu, który zweryfikuje trochę pana odkrycia, Panie Kimla. Nie będę się wypowiadał na temat wyższości/niższości tego lasera nad waszym, bo nie zajmuję się laserami tylko prasami. Stad też wzięło się stwierdzenie "uważam", bo nie mogę polemizować z profesjonalistą w tym temacie.

Co też na to kolega oprawcafotografii?. Też ładnie błyska :wink:

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 14 lip 2013, 11:41

Pisałem o błędach konkurencji bo to drażliwy temat, a kolega powinien od razu pisać, a nie bawić się w chowanego sugerując, że chodzi o polskie maszyny.
W takim razie proszę powiedzieć dlaczego wasze lasery są takie drogie i ile ich pracuje w Polsce?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 12:04 przez www.kimla.pl_, łącznie zmieniany 2 razy.

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 32

Post napisał: oprawcafotografii » 14 lip 2013, 11:42

gelo pisze:...Co też na to kolega oprawcafotografii?. Też ładnie błyska :wink:
Ladnie, ladnie. To Twoj produkt?

Mi taki sie podoba, szczegolnie automatyzacja wymiany podespolow mnie urzekla ;)

q

[ Dodano: 2013-07-14, 11:43 ]
www.kimla.pl_ pisze:Więc powinien kolega od razu pisać, a nie bawić się w chowanego.
W takim razie proszę powiedzieć dlaczego wasze lasery są takie drogie?
To moze tak z otwarta przylbica podacie orientacyjne ceny Panowie? :)

q

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 14 lip 2013, 11:59

No właśnie.
Co konkretnego osiągniemy wydając 100 - 150.000 EUR więcej na taki produkt, poza droższym serwisem, producentem za granicą i rezonatorem od początkującego w fiberach producenta?

Maszyna jest warta tyle za ile ją sprzeda producent, jeśli sprzedawca zarobi na tym 30% to niczego za te pieniądze do maszyny nie doda. Nie dość tego, każdy serwis czy część zamienna będzie karmiła cały łańcuszek pośredników.

Awatar użytkownika

gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Kontakt:

Post napisał: gelo » 14 lip 2013, 12:04

www.kimla.pl_ pisze:Więc powinien kolega od razu pisać, a nie bawić się w chowanego.
Pisałem, że nie moim celem jest reklamowanie.
A jeżeli chodzi o cenę? Argumentacja należy do ludzi z marketingu. Ja wiem tylko tyle, że w dzisiejszych czasach spora część kosztów wynika z opracowania technologii, oprogramowania offline itp. Klient kupując maszynę placi sporo za technologie. Co mi po laserze 3G, jeżeli mój soft tego nie potrafi ugryźć. Podając przykład z rozmów na targach - klient potrafi spędzić 2 godziny na opracowaniu metody jak pogiąć dany detal mimo, ze dysponuje maszynami najlepszych producentow. Co z tego, że te maszyny mają duża precyzję i powtarzalność skoro ta precyzja stoi i czeka, az operator nagnie z 10 paskow blachy, żeby dojść do prawidłowej technologii. Potem, trzeba jeszcze zrobić próbne gięcia i poprawki na kat, no a potem się już material skonczyl... :), bo dzisiaj się robi pojedyncze sztuki.
Dzisiaj firma musi rozwijac bardzo mocno linie CAD/CAM w celu zoptymalizowania i zintegrowania systemow zarzadzania i produkcji. Dzieki temu można wykonać tyle samo w krótszym czasie, co przekłada się na wymierne korzyści.

Kolego "oprawca...". Zmieniacz oprzyrządowania wydaje się być rzeczą jak najbardziej wskazaną. Wymienne stoły, systemy za/rozładowcze to i po co wogole operatora przy maszynie trzymać, żeby w nosie dlubal. Poza tym nie do końca wiadomo jak te "zielone szybki" :) naprawdę zabezpieczają wzrok operatora?
Nie wiem jak KIMLA ale "mua" firma ma również na ukończeniu zmieniacz. Wszystko po kolei. Nie można zapakować wszystkiego od razu, bo w razie zmian trzeba przerabiać "wszystko"..
[/list]

[ Dodano: 2013-07-14, 12:07 ]
oprawcafotografii pisze:
gelo pisze:...Co też na to kolega oprawcafotografii?. Też ładnie błyska :wink:
Ladnie, ladnie. To Twoj produkt?

Mi taki sie podoba, szczegolnie automatyzacja wymiany podespolow mnie urzekla ;)

q

[ Dodano: 2013-07-14, 11:43 ]
To moze tak z otwarta przylbica podacie orientacyjne ceny Panowie? :)

q
Szczerze? Ja nie wiem ile kosztuje nasz laser ..:) Wszystko kwestia wyposażenia. Ale przecież kolega KIMLA wie, więc poda i jedna i druga cene. Powiedzmy dla zrodla 3kW. :twisted:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”