5m/s 5G najszybszy laser Kimla

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
www.kimla.pl_
Posty w temacie: 77

Post napisał: www.kimla.pl_ » 13 lip 2013, 22:30

Szanowni Koledzy,

Niestety nie ma u nas specjalnego forum z obrabiarkami przemysłowymi, a i na tym są takie działy więc proszę nie przesadzać.
Jeśli to kogoś bardzo razi może kliknąć w przycisk "ignoruj" i przestanie drażnić.
Myślę, że przedstawiam bardzo konkretną wiedzę niezbędną do zakupu konkretnych urządzeń i wiele osób z moich wypowiedzi czerpie informacje.

Nic nie stoi na przeszkodzie aby firmy konkurencyjne polemizowały ze mną na dowolny temat dotyczący takich maszyn. Niektórzy jak widać nawet próbują i bardzo się z tego powodu cieszę. Byle argumenty były merytoryczne.

W sprawie moich wypowiedzi dotyczących konkurencji uważam, że każdy potencjalny klient powinien sam zdecydować czy taką wiedzę chce przyswoić czy nie.
Niezależnie co o konkurencji piszę, zawsze jest faktem, a nie wymysłem czy domniemaniem.
Jeśli np. konkurencja nie płaci swoich zobowiązań dostawcom, a ja to napisałem to znaczy, że tak było i jestem tego pewien. Mam również prawo pytać o to czy przypadkiem nie oznacza to ryzyka bankructwa ponieważ od niepłacenia zobowiązań zazwyczaj się to zaczyna, a potencjalny nabywca ma prawo wiedzieć, jakie ryzyko ponosi. Ja nie tylko mogą, mam nawet obowiązek przed tym ostrzegać.
Jeśli ktoś uważa, że nie mam racji sądy są od tego aby mógł to udowodnić.
Jak dotąd nikt nie skontaktował się ze mną aby sprostować przekazywane przeze mnie informacje. Jeśli nie były by prawdziwe jestem przekonany, że by to zrobił.

Natomiast ciągłe deprecjonowanie wyróżnienia w postaci Złotego Medalu Targów Poznańskich podkreślonego obecnością Prezydenta nosi znamiona zazdrości.

Nie ma co zazdrościć. Każdy z was drodzy koledzy może osiągnąć wiele pracą, cierpliwością i ciągłym dążeniem do wyznaczonego celu.
Ja na to pracowałem 20 lat bez przerwy. Nie ma czegoś takiego jak "fajrant", weekend, czy wakacje, to cena takiego rozwoju. Oczywiście pomaga mi w tym pasja ponieważ jestem wyjątkowo leniwy i robię tylko to co lubię robić -tworzyć. Tworzyć elektronikę, mechanikę i oprogramowanie.
Oczywiście nie robię już tego sam ponieważ firma Kimla to już ponad 100 osób pracujących nad konkretnymi projektami jednak wciąż wyznaczam kierunki rozwoju i podstawy rozwiązań konstrukcyjnych. Pomimo, że firma Kimla osiągnęła już nie mało, nie można się zatrzymać ponieważ kto się zatrzyma ten się cofa, a my wciąż chcemy robić maszyny dokładniejsze, szybsze i trwalsze, przy okazji ucierając często nosa konkurencji, która czasami go trochę za wysoko nosi. :)

Odpowiadając na zarzuty o nie udzielaniu informacji dotyczących konstrukcji naszych maszyn uważam, że na pojawiające się pytania odpowiadam dość szczegółowo.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.
A jeśli ktoś z kolegów chciałby odwiedzić firmę Kimla również nie ma problemu.
Serdecznie zapraszam.

Tagi:

Awatar użytkownika

pascalPL
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3

Post napisał: pascalPL » 13 lip 2013, 22:53

www.kimla.pl_ pisze:Niestety nie ma u nas specjalnego forum z obrabiarkami przemysłowymi, a i na tym są takie działy więc proszę nie przesadzać.
Jeśli to kogoś bardzo razi może kliknąć w przycisk "ignoruj" i przestanie drażnić.
Myślę, że przedstawiam bardzo konkretną wiedzę niezbędną do zakupu konkretnych urządzeń i wiele osób z moich wypowiedzi czerpie informacje.

CNC FORUM - cnc.info.pl
Amatorskie maszyny CNC

Proponuje swoje wypowiedzi, konkursy, quizy i reklamę umieszczać w odpowiednim miejscu forum.
Może czas poprosić administrację forum o dorzucenie w dziale MASZYNY PRZEMYSŁOWE >> KIMLA i będzie idealne miejsce na publikowanie swoich treści.

A tym czasem swoje produkty proponuje pozycjonować w: CNC FORUM - cnc.info.pl Strona Główna » MASZYNY » MASZYNY PRZEMYSŁOWE » Inne obrabiarki przemysłowe - Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych

Nie staram się umniejszać innowacyjności konstrukcji waszego sprzętu, staram się odfiltrować informację totalnie śmieciowe dla amatora. Bo to forum amatorskie.

Jeżeli nie ma "Specjalnego forum o obrabiarkach przemysłowych" to może czas wyjść na przeciw oczekiwaniu rynku i takie założyć, a nie męczyć spamem reklamowym amatorów.

Mnie osobiście więcej radości sprawia przeczytanie opisu studenta, który zrobił swojego pierwszego drewniaka, jak "pomocy w zakupie" sprzętu KIMLA.

Proszę tylko o odpowiednie publikowanie swoich postów. Jest dział na obrabiarki przemysłowe.

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 14 lip 2013, 00:03

Szanowny Kolego,

Bardzo mi przykro ale nie mogę przychylić się do prośby Szanownego kolegi, dział "lasery" jest tutaj.
Ogół zachowuje się dość racjonalnie. Jedni albo z potrzeby informacji albo ze zwykłej ciekawości czytają moje posty. Czasami tylko czytają, czasami nawet odpowiadają, a jeszcze kiedy indziej pytają.
Drudzy natomiast po prostu ich nie czytają ponieważ ich to niewiele obchodzi tak samo jak ja nie czytam na przykład niczego o tokarkach na tym forum.
Po prostu mnie to nie interesuje i już.
Może coś straciłem? Może odbywa się tam fascynująca dyskusja? Może, nie wiem.

Szanowny kolega ma całkowicie wolną wolę na jaki temat kliknie.
Nie ma nigdzie przymusu czytania moich postów, a tym bardziej klikania na mój wątek.
Jak rozumiem podstawowym problemem Szanownego kolegi jest to, że ciekawość u kolegi góruje nad założonym celem, którym jest unikanie czytania postów użytkownika Kimla.

Działa to dokładnie jak narkotyk -nie chcę, ale muszę!
Jednak narkotyki mają to do siebie, że podczas ich zażywania człowiek doznaje przyjemności lub innych stanów do których ciągle chce wracać.

Logicznym następstwem powyższego jest teza, że jednak czytanie moich postów sprawia Szanownemu Koledze przyjemność, lub że Szanowny kolega jest masochistą, ale w tym przypadku cierpienie również należy zakwalifikować jako pewnego rodzaju przyjemność.

Teraz rozumiem dlaczego Szanowny Kolega unika kliknięcia w buton "ignoruj" co automatycznie odcięło by Kolegę od narkotyku...

Pali Szanowny Kolega papierosy?

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: IMPULS3 » 14 lip 2013, 00:11

Jedna uwaga, to że forum amatorskie z nazwy to nie znaczy że nie powinno się pojawiać nic profesjonalnego, wręcz przeciwnie. Nie ma czegoś takiego jak naśladowanie słabszego tylko równa sie do mocniejszego.
Na tym forum jest kilku producentów maszyn i ja osobiście bardzo sie cieszę jak coś pokazują szczególnie ze zdjęciami, bo zawsze jest to coś ciekawego, a to czy ktos ich nazwie zawodowcami czy nie to mnie nie interesuje.
Ja jestem amatorem w budowie jakichkolwiek maszyn ale nie mam nic przeciwko aby jakaś firma np. Okuma pokazała czy opisała coś odnośnie swej produkcji,- czemu nie?
:smile:

Autor tematu
www.kimla.pl_

Post napisał: www.kimla.pl_ » 14 lip 2013, 00:15

Niestety produkcji Okumy nie pokażę, ale produkcję na Okumie, a i owszem.
Będzie niedługo realizowany film przedstawiający całą produkcję w firmie Kimla.
Nie omieszkam się pochwalić.

Awatar użytkownika

pascalPL
Posty w temacie: 3

Post napisał: pascalPL » 14 lip 2013, 02:08

clubber84 pisze: A co do opisywania swoich produktów na forum amatorskim przez producentów zawodowych, to popieram kolegę pascala - co za dużo to niezdrowo, aczkolwiek wymienianie się doświadczeniami między zawodowymi a amatorskimi wytwórcami jest tutaj na miejscu.
Tylko, że właśnie razi taka nachalność p. Przemysława w kwestii odpowiedzi na posty pozostałych kolegów, w których to opisuje, jakie maszyny są super, jakie są to i tamto, ale choćby się podzielić wiedzą z nami, to już gorąco poleca, aby się udać do jego siedziby po szczegóły.
IMPULS3 pisze:Jedna uwaga, to że forum amatorskie z nazwy to nie znaczy że nie powinno się pojawiać nic profesjonalnego, wręcz przeciwnie. Nie ma czegoś takiego jak naśladowanie słabszego tylko równa sie do mocniejszego.
Na tym forum jest kilku producentów maszyn i ja osobiście bardzo sie cieszę jak coś pokazują szczególnie ze zdjęciami, bo zawsze jest to coś ciekawego, a to czy ktos ich nazwie zawodowcami czy nie to mnie nie interesuje.
Forum postrzegam jak platformę/interfejs gdzie środowisko zawodowców styka się z amatorami, jak również amatorzy spotykają innych amatorów. Gdzie następuje wymiana wiedzy, rozwiązań technologicznych, pomysłów, itp... Gdzie można liczyć na pomoc w rozwikłaniu swojego problemu i gdzie można pomóc komuś w jego zmaganiach.
Użytkownik www.kimla.pl miał kilka interesujących wątków, ale już od dłuższego czasu zakładane tematy mają tylko przekaz reklamowy. Informujący o produktach. Do tego przekazu czysto komercyjnego, nacelowanego na sprzedaż produktu, złapania nowego klienta "pieje".
Z www.kimla.pl_ nie chce nawet wchodzić w polemikę, bo ostatnia wypowiedź pokazuje raczej małe szanse na prowadzenie merytorycznego dialogu. Jako szary user forum nie zainteresowany kupnem sprzętu kimla, pewnie nie jestem poważną osobą do dyskusji...

Proszę po raz kolejny o większy poziom wsparcia userów forum swoją wiedzą i doświadczeniem, a mniejszą ilość marketingu i informowania potencjalnych klientów, o swoich nowościach produktowych i tym co tam konkurencja robi gorzej..

Z mojej strony EoT w tym temacie.

Awatar użytkownika

gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: gelo » 14 lip 2013, 09:07

Ja również pracuje w firmie, która robi moim zdaniem bardzo dobre lasery, a przede wszystkim prasy krawędziowe. W firmie, która dostała Zloty Medal Targów Poznańskich już parę lat temu, i która może pochwalić się wieloma innowacjami, kopiowanymi wręcz przez konkurencję. I jakoś nie wypisuję tutaj "OCHÓW" i "ACHÓW" bo jak wspomniał kolega PascalPL - na tym forum niczego to nie wnosi oprócz traktowania tego jako spam.
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 32

Post napisał: oprawcafotografii » 14 lip 2013, 10:18

gelo pisze:Ja również pracuje w firmie, która robi moim zdaniem bardzo dobre lasery...
Ale nie ma co byc przesadnie skromnym, pokaz jak Twoj laser dziala, chetnie obejrzymy filmik.
Chwalic sie trzeba jak jest czym :) Na YT miejsca od cholery...

q

Awatar użytkownika

gelo
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: gelo » 14 lip 2013, 10:54

Jeden raz wstawiłem w podpisie adres strony firmowej i od razu wylapalem warna..... Jak widać sa rowni i rowniejsci. Nie po to się tutaj zalogowałem, żeby reklamować na sile jakiś produkt. Dzieki temu forum zbudowałem swoja pierwsza maszynke i dziekuje za to cnc.info. Odplacilem za to swoja pomocą innym użytkownikom co można zobaczyć w historii pomogl. Mysle, ze tym samym nie musze już niczego udowadniać. Jeżeli moderator forum pozwoli oczywiście wstawie filmik z pracy maszyny.
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 32

Post napisał: oprawcafotografii » 14 lip 2013, 10:57

Film mozesz wstawic na YT i nic do tego moderatorowi ;)

Zainteresowani znajda...

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”