Czy to sie nada?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
-
-
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 64
Dzisiaj przyszło trafo, piko i m543 już zakupione a ja mam jeszcze jeden dylemat z napędem. Bartuss napęd osi X (paski) poprowadził po zewnętrznych krańcach bramy. A ja myślę, że lepiej było by puścić między łożyskiem a bokiem bramy (akurat się zmieści) a łączenie pasa zrobić od spodu. Raz, że wyjdzie całość węższa a dwa to pasy będą bardziej schowane postołem.
Tylko jeśli puszczę pas przy łożysku i łączenie pasa zrobię od spodu bramy to pasek będzie w linii prostej tylko na górze. Spód boków bramy jest poniżej koła pasowego i dolna część pasa była by w trzech płaszczyznach. Lekko w dół, potem pod bramą równolegle do stołu i potem lekko w górę do koła. Jak to będzie się miało do kroków na mm i napięcia pasa? Mogę tak zrobić?

Tylko jeśli puszczę pas przy łożysku i łączenie pasa zrobię od spodu bramy to pasek będzie w linii prostej tylko na górze. Spód boków bramy jest poniżej koła pasowego i dolna część pasa była by w trzech płaszczyznach. Lekko w dół, potem pod bramą równolegle do stołu i potem lekko w górę do koła. Jak to będzie się miało do kroków na mm i napięcia pasa? Mogę tak zrobić?

-