projekt siłownika hydraulicznego
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
projekt siłownika hydraulicznego
Witam, ma ktoś może gotowy siłownik hydrauliczny wykonany w 3D w Solid EDGE v20.
Dokładnie mi chodzi o rysunek 45 z Zbioru ćwiczeń projektowych Ryszarda Knosala.
Chętnie odkupie lub proszę o jakiekolwiek wskazówki jak coś takiego wykonać.
Pozdrawiam załamany student ;/
Dokładnie mi chodzi o rysunek 45 z Zbioru ćwiczeń projektowych Ryszarda Knosala.
Chętnie odkupie lub proszę o jakiekolwiek wskazówki jak coś takiego wykonać.
Pozdrawiam załamany student ;/
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Witam.
Z ciekawością przyglądam się tematowi. Powiedz mi kolego PIROC w czym problem. Jeżeli ma to być siłownik to zrób jeden walec o odpowiednich parametrach jako jedną część, tłoczysko. Jako drugą tuleję. Złóż i większość pracy masz wykonaną. Najlepiej tłoczysko wykonać przez obrót, a obudowę zależy od kształtu. Jeżeli będziesz miał jakieś problemy podziel się tym co zrobiłeś a na pewno ktoś Ci pomorze
Z ciekawością przyglądam się tematowi. Powiedz mi kolego PIROC w czym problem. Jeżeli ma to być siłownik to zrób jeden walec o odpowiednich parametrach jako jedną część, tłoczysko. Jako drugą tuleję. Złóż i większość pracy masz wykonaną. Najlepiej tłoczysko wykonać przez obrót, a obudowę zależy od kształtu. Jeżeli będziesz miał jakieś problemy podziel się tym co zrobiłeś a na pewno ktoś Ci pomorze

Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Witam.
A czy można by było zamieścić rysunek w większej skali, tak aby było na nim coś więcej widać. Część z użytkowników tego portalu to starsi ludzie, bez przesady, ale z problemami wzrokowymi, np ja

CO do uszczelek to tak wykonaj je jako pojedyncze części i dodaj do złożenia.
A czy można by było zamieścić rysunek w większej skali, tak aby było na nim coś więcej widać. Część z użytkowników tego portalu to starsi ludzie, bez przesady, ale z problemami wzrokowymi, np ja

CO do uszczelek to tak wykonaj je jako pojedyncze części i dodaj do złożenia.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę