cnc dla rzeźbiarza

Szukasz informacji o silniku, scalaku czy innym elemencie to podaj symbol, i inne oznaczenia a moze ktos coś ci znajdzie

kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18

Post napisał: kubus838 » 09 maja 2013, 01:19

bartuss1 pisze:no nie moge, czy ty jestes kretynem ?
jakie szkolenie dla handlowcow ? człowieku na studiach miałem przez 3 lata walkowanego mastercama, a macha poznalem od podszewki metodami prob i blędow, zarowno macha 2 jak i macha3, w końcu napisalem pare ksiązek z machem w tle, jezdziłem po polsze szkolić ludzi ktorzy zakupili maszynki i nie wiedzieli jak to ugryść.
nie mam nic do rakusia, ale on sprzedaje rownież chinszczyznę, to matematyk a nie mechanik, ale ma zespoł od zabawy w mechanikę.

myslisz że jak inzynier to siedzi sobie na du*** i bawi sie w garniturku w autocadzie ?
a co ma spotkanie z us czy zus ? o czym ty pieprzysz ze tak spytam ?
wszystkie papiery mam w porzadku, place regularnie podatki i zus, więc o co chodzi ?
wyolbrzymianie jakieś

dodam jeszcze ze w przyszlym miesiącu pojawi sie informacja na temat mojej dzialalności w gazecie związanej z przemyslem stoczniowym obok zabawek a'la Poseidon i Fanum.
informacja ta trafi do polibudek sląskiej i zachodniopomorskiej a także ludzi z branży jachtowej. na polibudce opolskiej i wroclawskiej juz wszyscy wiedzą co robię.
uświadom sobie kolego że nie jestem pajacem w garniturze a praktykiem i otrzymuję wiele różnych, czasem bardzo dziwnych zapytań o budowę czegoś tam, zapytania projektowe również i rozwiązywanie problemów technologicznych.
nie znasz mnie , więc nie sugeruj sie tym, ze mówię otwarcie co jest do bani a co jest optymalnym rozwiązaniem.

prosze bardzo, ustaw w stepie kompensacje narzedzia albo offsety miejscowe, zrób petlę programową , wprowadz cykl wiercenia lub cykl kieszeniowania, zrób nesting na obszarze roboczym. może w educadzie ? mam jedni o drugie i nie uzywam w ogole, bo jest bardzo powolne i neefektywne i byc może zabrzmi to jak antyreklama dla rakusia, ale zwyczajnie nie chciało mu się rozwijać produktu.
podobnie jest z programikiem cnconv, niby niczego sobie ale niedopracowany i wymaga identycznych przelozen na osiach poziomych.

Chyba musisz zmienić lekarza.

Nikogo nie interesuje to co piszesz i jak i co będziesz budował. Dlaczego twierdzisz, że wszystko inne jest do d..y a tylko Ty "wielki mistrz" wszystko robisz najlepiej. Tylko to co Ty masz w swojej ofercie to jest najlepsze i wszyscy inni powinni być wdzięczni, że Ty im to sprzedaż. Nie możesz zrozumieć że ludzie chcą kupować to co jest dla nich odpowiednie i nie zawsze to chcą kupić od Ciebie. Możesz sobie wypiswać takie "wierszyki" jak wcześniej a i tak nikt nie bierze tego na poważnie a wiesz dlaczego - a dlatego, że to nie Ty to stworzyłeś tylko ktoś inny. Ty poprostu jesteś zwykłym pośrednikiem bo sprzedajesz cudze produkty. Co z tego, że na studiach wciskali Ci wiedze ale ta wiedza jest na temat programu którego Ty się uczyłeś ale go nie napisałeś. Pisać też Cie w szkole nauczyli a alfabetu nie wymyśliłeś. Zarzucasz innym ich błędy i niedoróbki, a co Ty zrobiłeś? Jest takie powiedzenie nie myli się ten kto nic nie robi
Co do us i zus to jest Twoja sprawa i chodz dziwnie mnie nazwałeś to i tak nie życze Tobie spotkania z nimi.

A co chcesz od Rakowskiego on ma osiągnięcia i co z tego, że jest matematyk a co nie może? Maszyny buduje jego firma, programy też sprzedaje które sam napisał. I dlatego ludzie kupują od niego, bo jak jest problem dzwonią do jego firmy i problem jest rozwiązywany w ciągu paru minut. Człowieku co Ty tak szczakasz na niego, co on Ci zrobił. Oczywiście pisałeś książki, masz kontakty z uczelniami to zajmij się tym. Zacznij pracę na uczelni i pisz dalej książki i nie oczerniaj ludzi. Zarzucasz Rakowskiemu, że sprzedaje chińskie produkty, a za chwile powiesz może, że jeszcze kradzione. Ja wiem, że Cię konkurencja wkurza to może weź pistolet i zrób z tą konkurancja porządek. Człowieku zachowuj się, są pewne granice. Myślisz, że jak umieścisz link to już jest raklama. Ten post czyta sporo ludzi a Ty reklamy takimi zwrotami sobie nie robisz. Mówiąć krótko i treściwie próbujesz oczerniać innych czyli konkurancje - ale ci to nie wychodzi. Ty się lepiej martw, żeby nikt nie czytał twoich tekstów bo ludzie bedą od Ciebie uciekali

robert

Tagi:

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 20
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 09 maja 2013, 08:21

gdzie ja napisalem ze jestem wielki szu ?
o czym ty w ogole pieprzysz ? z ktorej choinki sie urwałeś ?

i wcale, ale to wcale nie zmuszam cię do czytania moich wypocin, więc o co ci k chodzi ?

to jest jak rozmowa z kretynem który ma klapki na oczach, nie martwie sie o swoje teksty i o uciekające kurczaki i niech to do ciebie dotrze że nikomu niczego nie wciskam i nie zamierzam od nowa tworzyc autocada czy cama, zeby powiedzieć ze nie jestem pośrednikiem.
nie zamierzam tez wytapiać stali, żeby powiedzieć ze zrobilem ramę stalową.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Majster70
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Majster70 » 09 maja 2013, 08:49

bartuss1 pisze: a co ma spotkanie z us czy zus ? o czym ty pieprzysz ze tak spytam ?
wszystkie papiery mam w porzadku, place regularnie podatki i zus, więc o co chodzi ?
wyolbrzymianie jakieś
Niedaleko kolegi Kubusia mam zakład, miałem tę nieprzyjemność podlegać przez kilka lat pod US i ZUS Żyrardów. Takiego nagromadzenia hoojni, grzybni i absurdu jak żyję nigdzie nie spotkałem, ani wcześniej ani później. A mam porównanie, bo muszę obcować z sąsiednimi US i ZUS-ami w Grodzisku Maz i Pruszkowie gdzie jest normalnie. Poza tym, dyskusja robi się nie na temat - przepraszam za mały offtop.

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 09 maja 2013, 08:58

dyskusja jest nie na temat, ale co zrobisz jak jakiś ciul wyskakuje i pieprzy od rzeczy ?
rakusia znam, nie mam nic do niego, to ze stworzyl te swoje zabawkowe programy dla poczatkujących to też nic a nic mnie to nie razi, tylko próbując delikatnie powiedzieć ze ten program nie nadaje się do konkurowania z machem i emc2, podnosi się wielki sprzeciw i prywatne wycieczki, zarzucając mi cierpienie psychiczne.

mam firmę, nie mialem jeszcze żadnych problemów z urzędnikami, nie rozumiem takiego podejścia do sprawy, jesli dokumentacja jest w porzadku, to co mi mogą zarzucic?
zwyczajnie niech sobie kontrolują ile im się żywnie podoba.

Awatar użytkownika

tanifon
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 8
Kontakt:

Post napisał: tanifon » 09 maja 2013, 09:02

kubus838 pisze:/..// Ty poprostu jesteś zwykłym pośrednikiem bo sprzedajesz cudze produkty /.//
Rozumiem ze koledze chodzi np. o profile stalowe zakupione z huty.. ?
Tak, tak pewnie same się poskładały ??? :D

Idąc tym torem myślenia pan Rakowski tez jest pośrednikiem
gdyż do swojej pracy używa np. pakietu Borland Delphi...

> Kubuś daj spokój
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami

Awatar użytkownika

Krako
Posty w temacie: 7

Post napisał: Krako » 09 maja 2013, 09:23

Ja je*** Bartek weź nie dziel się tak łatwo wiedzą.
Ty komuś coś tłumaczysz a on jeszcze próbuje Cię objechać.

kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: kubus838 » 09 maja 2013, 11:22

Ten post dotyczy zakupu frezarki. A wiadomo jeżeli frezarka to i program sterujący i tak wywiązała się dyskusja. Jedni wolą taki program inni wolą inny. Kolega bartuss1 składa propozycje frezarki i programu i jest to rzeczą jak najbardziej normalną. Ma firme prowadzi sprzedaż cóz się dziwić. A ja piszę o innej firmie która też zajmuje się sprzedażą obrabiarek i programów sterujacych. Z kolegą "pagk" a jednocześnie zakładajacym ten temat nawet się nie znamy ot taka dyskusja. Kolega bartuus1 nawet składa propozycja spotkania, ale kolega pagk stwierdza, że przymierza się do zakupu u innej osoby - która chyba nawet nie wie o naszej dyskusji. I zaczyna się wojna dla kolegi bartuus1, ja zostałem kretynem a człowieka(znany na forum p. Rakowski) którego ja polecałem w oczach bartuus1 nic nie zrobił, nie zna się, ma od tego innych ludzi, to co zrobił wszystko jest wadliwe. Po takich słowach zapoznałem się z ofertą kolegi bartuss1 i osoby która ja polecałem, i nagle mnie olśniło. Tu wcale nie chodziło o to gdzie, nowy forumowicz chce zakupić i frezarke wraz z oprogramowaniem. Koledze bartuus1 chodzi o to, że frezarka być może zostanie zakupiona gdzie indziej i nie ze względu na rodzaj maszyny i programu tylko za względu na cene. Kolega założyciel tego postu jeszcze nas nie poinformował o swojej decyzji bo nie musi tego robić. Ale kolega bartuus1 poszedł jeszcze dalej, osobie która ja poleciłem czyli p. Rakowskemu zaczoł zarzucać lenistwo, że oprogramowanie jest wadliwe i sprzedaje chińszczyzne. Ja wiem to się nazywa "ostry marketing". Ale po analizie osiągnięć obu kolegów stwierdziłem, że p. Rakowski oprogramowanie sam napisał i je sprzedaje o połowę taniej niż kolega bartuus1 który sprzedaje oprogramowanie nie napisane przez siebie. Czyli kolega bartuss1 jest pośrednikiem a nie producentem oprogramowanie. A to gdzie kolega "pagk" zakupi urządzenie to jego decyzja ale podejrzewam, że czyta ten post i jest co najmniej zdziwony, zreszta nie tylko on ja też jestem zdziwiony.

robert

Awatar użytkownika

Krako
Posty w temacie: 7

Post napisał: Krako » 09 maja 2013, 11:30

Tylko mach jest w pełni profesjonalny dlatego droższy.
Jestem zwolennikiem emc2 ale to tak na marginesie.

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 09 maja 2013, 11:42

nudny juz jesteś, moze jeszcze cos cie olśni po drodze ?

bartus to bartus tamto bartus sramto, ostry marketing ?
poczytaj sobie Przemka Kimle,
dla przyjemnosci zaproponowałem koledze budowe maszynki za te jego marne 12 tys, nie zalezy mi na tym ani trochę, buduje teraz taką za 80 tys - patrz watek frezarka do alu, nagraną mam kolejną za 100 tys.
przerażają cie kwoty ? mozna się przyzwyczaic i tajemnicą poliszynela jest co ile kosztuje, wystarczy rzucić okiem na allegro.
przy maszynie za 12 tys realny dochód to moze 3 tys zł brutto. odejmij podatki.
oprogramowanie sie kupuje i ma ono być optymalne, przyjmowac polecenia wykonania dowolnej sciezki a nie step by step, nie wspomne ze step2cnc nie obsluguje kodów g2 i g3. To go na dzien dobry dyskwilifakuje.
co innego pośrednictwo a co innego sprzedaż programu w komplecie z maszyną, przeszkolenie z jego obslugi, wskazanie wad i zalet.

nie chce mi sie już pisac, bo masz zabetonowany mózg i zwyczajnie nie potrafisz mysleć samodzielnie.
czemu nie masz własnej firmy ? boisz się urzędu skarbowego ze cie zjedzą na dzien dobry ?

aha
producenci maszyn przemysłowych wsadzając na przyklad sinumerika 840D tez mają obowiązek go napisać zeby nie byli pośrednikami ?
w takim rozumowaniu wszyscy są posrednikami w dowolnej dziedzinie zycia.
nawet jak idziesz do kibla to jestes posrednikiem w używaniu dostarczonej wody do spłukania swojego urobku.
ucz się na własnych błędach.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 11:47 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.

kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: kubus838 » 09 maja 2013, 11:42

Krako pisze:Tylko mach jest w pełni profesjonalny dlatego droższy.
Jestem zwolennikiem emc2 ale to tak na marginesie.
I bardzo dobrze masz do tego prawo. Ale czy dla Ciebie ktoś co używa innego pragramu niz mach jest od razu "debilem"

robert

Kolego bartuss1
Nikt nie myski tak jak Ty(oprócz twoich kumpli) z ograniczeniami mózgowymi to chyba powinieneś jednak zmianić lekarza ten napewno Cie oszukuje. Jezli nie chce Ci sie pisać to nie pisz. Bo pomimo tego ten człowiek i tak kupi maszynę tam gdzie będzie chciał.
Pośrednictwo to jet to, jak kupujesz produkt i sprzedajesz go w tej samej postaci. Jeżeli kupujesz stal i z niej składasz "coś" to już nie jest pośrednictwo.

roebrt
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 11:51 przez kubus838, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Informacji na temat...”