bartuss1 pisze:no nie moge, czy ty jestes kretynem ?
jakie szkolenie dla handlowcow ? człowieku na studiach miałem przez 3 lata walkowanego mastercama, a macha poznalem od podszewki metodami prob i blędow, zarowno macha 2 jak i macha3, w końcu napisalem pare ksiązek z machem w tle, jezdziłem po polsze szkolić ludzi ktorzy zakupili maszynki i nie wiedzieli jak to ugryść.
nie mam nic do rakusia, ale on sprzedaje rownież chinszczyznę, to matematyk a nie mechanik, ale ma zespoł od zabawy w mechanikę.
myslisz że jak inzynier to siedzi sobie na du*** i bawi sie w garniturku w autocadzie ?
a co ma spotkanie z us czy zus ? o czym ty pieprzysz ze tak spytam ?
wszystkie papiery mam w porzadku, place regularnie podatki i zus, więc o co chodzi ?
wyolbrzymianie jakieś
dodam jeszcze ze w przyszlym miesiącu pojawi sie informacja na temat mojej dzialalności w gazecie związanej z przemyslem stoczniowym obok zabawek a'la Poseidon i Fanum.
informacja ta trafi do polibudek sląskiej i zachodniopomorskiej a także ludzi z branży jachtowej. na polibudce opolskiej i wroclawskiej juz wszyscy wiedzą co robię.
uświadom sobie kolego że nie jestem pajacem w garniturze a praktykiem i otrzymuję wiele różnych, czasem bardzo dziwnych zapytań o budowę czegoś tam, zapytania projektowe również i rozwiązywanie problemów technologicznych.
nie znasz mnie , więc nie sugeruj sie tym, ze mówię otwarcie co jest do bani a co jest optymalnym rozwiązaniem.
prosze bardzo, ustaw w stepie kompensacje narzedzia albo offsety miejscowe, zrób petlę programową , wprowadz cykl wiercenia lub cykl kieszeniowania, zrób nesting na obszarze roboczym. może w educadzie ? mam jedni o drugie i nie uzywam w ogole, bo jest bardzo powolne i neefektywne i byc może zabrzmi to jak antyreklama dla rakusia, ale zwyczajnie nie chciało mu się rozwijać produktu.
podobnie jest z programikiem cnconv, niby niczego sobie ale niedopracowany i wymaga identycznych przelozen na osiach poziomych.
Chyba musisz zmienić lekarza.
Nikogo nie interesuje to co piszesz i jak i co będziesz budował. Dlaczego twierdzisz, że wszystko inne jest do d..y a tylko Ty "wielki mistrz" wszystko robisz najlepiej. Tylko to co Ty masz w swojej ofercie to jest najlepsze i wszyscy inni powinni być wdzięczni, że Ty im to sprzedaż. Nie możesz zrozumieć że ludzie chcą kupować to co jest dla nich odpowiednie i nie zawsze to chcą kupić od Ciebie. Możesz sobie wypiswać takie "wierszyki" jak wcześniej a i tak nikt nie bierze tego na poważnie a wiesz dlaczego - a dlatego, że to nie Ty to stworzyłeś tylko ktoś inny. Ty poprostu jesteś zwykłym pośrednikiem bo sprzedajesz cudze produkty. Co z tego, że na studiach wciskali Ci wiedze ale ta wiedza jest na temat programu którego Ty się uczyłeś ale go nie napisałeś. Pisać też Cie w szkole nauczyli a alfabetu nie wymyśliłeś. Zarzucasz innym ich błędy i niedoróbki, a co Ty zrobiłeś? Jest takie powiedzenie nie myli się ten kto nic nie robi
Co do us i zus to jest Twoja sprawa i chodz dziwnie mnie nazwałeś to i tak nie życze Tobie spotkania z nimi.
A co chcesz od Rakowskiego on ma osiągnięcia i co z tego, że jest matematyk a co nie może? Maszyny buduje jego firma, programy też sprzedaje które sam napisał. I dlatego ludzie kupują od niego, bo jak jest problem dzwonią do jego firmy i problem jest rozwiązywany w ciągu paru minut. Człowieku co Ty tak szczakasz na niego, co on Ci zrobił. Oczywiście pisałeś książki, masz kontakty z uczelniami to zajmij się tym. Zacznij pracę na uczelni i pisz dalej książki i nie oczerniaj ludzi. Zarzucasz Rakowskiemu, że sprzedaje chińskie produkty, a za chwile powiesz może, że jeszcze kradzione. Ja wiem, że Cię konkurencja wkurza to może weź pistolet i zrób z tą konkurancja porządek. Człowieku zachowuj się, są pewne granice. Myślisz, że jak umieścisz link to już jest raklama. Ten post czyta sporo ludzi a Ty reklamy takimi zwrotami sobie nie robisz. Mówiąć krótko i treściwie próbujesz oczerniać innych czyli konkurancje - ale ci to nie wychodzi. Ty się lepiej martw, żeby nikt nie czytał twoich tekstów bo ludzie bedą od Ciebie uciekali
robert