Frezarka prawie biurkowa - prośba o opinię
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 49
No to po wielu problemach z lakierowaniem w końcu stanęło na czarnym. Wyszło całkiem nieźle, poniżej kilka fotek frezarki o roboczej nazwie "frezołamacz" :-/
Przy okazji mam pytanko odnośnie falownika, zgodnie z różnymi opisami pod konkretny zacisk zasilania trzeba podłączyć fazę i zero, czy coś się może stać przy odwrotnym podłączeniu?

Przy okazji mam pytanko odnośnie falownika, zgodnie z różnymi opisami pod konkretny zacisk zasilania trzeba podłączyć fazę i zero, czy coś się może stać przy odwrotnym podłączeniu?

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Nic się nie stanie bo to się i tak samo zamienia 50 razy na sekundęZhan pisze:...zgodnie z różnymi opisami pod konkretny zacisk zasilania trzeba podłączyć fazę i zero, czy coś się może stać przy odwrotnym podłączeniu?

A maszynka faktycznie ładna, dopracowana, taka młodsza siostra Gasparowej pomarańczki. Tylko teraz duuuuuuże biureczko musisz sobie sprawić

Pozdrawiam , Michał. 

-
Koledzy, mam prośbę o radę odnośnie chłodziwa. Dziś trochę się pobawiłem dłubaniem w aluminium i widzę, że jest ogromna różnica w pracy przy smarowaniu narzędzia. Problem jednak polega na tym, że moja maszyna stoi w mieszkaniu i póki co nie zanosi się na zmianę lokalizacji. Tak więc chłodziwo musi być nieszkodliwe i najlepiej bezzapachowe. Czy jest coś takiego? Na razie polewam denaturatem ale nie wyobrażam sobie tego rozwiązania na dłuższą metę.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
A nie śmierdzi toto?bartuss1 pisze:moze zwykly emulgol ?
[ Dodano: 2013-06-01, 09:46 ]
No wiem, na razie używam strzykawki ale po pierwsze wolałbym to zautomatyzować a po drugie śmierdzące chłodziwo wcale nie śmierdzi mniej przy podawaniu spryskiwaczem, może tylko trochę krócejZienek pisze:Chłodziwo podawane spryskiwaczem do kwiatów lub czymś podobnym daje radę.

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
http://www.rywal.com.pl/katalog_produkt ... _id.9c43f0
szczerze polecam, stosunkowo drogi (litrowka cos kolo 30zł) ale ma delikatny, ładny zapach i na prawde dobrze sie w tym frezuje alu.
szczerze polecam, stosunkowo drogi (litrowka cos kolo 30zł) ale ma delikatny, ładny zapach i na prawde dobrze sie w tym frezuje alu.