Potrzebna pomoc

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC
Awatar użytkownika

Marooned
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: Marooned » 30 sty 2013, 08:56

zenio87, ma "UK" w polu "skąd", więc Wasze dyskusje o polskim prawie mogą nie mieć racji bytu.

Ale samo pytanie brzmi jak "mam studnię, jak produkować wodę mineralną?".
Od drzewa w lesie do drewna gotowego do produkcji mebli całkiem daleka droga.

Programista, zakurzony elektronik, młody pilot koptera i Bixlera, napalony na frezarkę CNC

Tagi:

mike6_6
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Post napisał: mike6_6 » 25 kwie 2013, 20:37

Witam. Jestem nowy na forum ale mam do Was wszystkich prośbe. Pisze właśnie pracę magisterską na temat obrabiarek cnc (laser, plazma, waterjet) i potrzebował bym wszelkie materiały jakie tylko macie. Jeśli chodzi o laser to nie ma takiej potrzeby, od dwóch lat pracuje jako operator lasera więc tym sie nie przejmuje, ale jakieś szczegółowe rysunki, opisy, parametry do plazmy i wody byście mieli to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Mike

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: CNCRob » 25 kwie 2013, 21:09

mike6_6 pisze:Witam. Jestem nowy na forum ale mam do Was wszystkich prośbe. Pisze właśnie pracę magisterską na temat obrabiarek cnc (laser, plazma, waterjet) i potrzebował bym wszelkie materiały jakie tylko macie. Jeśli chodzi o laser to nie ma takiej potrzeby, od dwóch lat pracuje jako operator lasera więc tym sie nie przejmuje, ale jakieś szczegółowe rysunki, opisy, parametry do plazmy i wody byście mieli to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
zarejestrowales sie dzis, godzine pozniej wyslales tego posta, ile zasu poswieciles na szukanie tu na forum czegos, czego masz dziesiatki stron?
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

mike6_6
Posty w temacie: 2

Post napisał: mike6_6 » 30 kwie 2013, 18:38

Teraz po kilku dniach mogę ponowić prośbę o dane do dwóch obrabiarek, albo czegoś takiego tu nie ma albo po prostu nie potrafię tego odnaleźć. Jeśli ktoś by posiadał tego typu dane to na prawdę byłbym wdzięczny.
Mike

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: CNCRob » 30 kwie 2013, 18:42

mike6_6 pisze:Teraz po kilku dniach mogę ponowić prośbę o dane do dwóch obrabiarek, albo czegoś takiego tu nie ma albo po prostu nie potrafię tego odnaleźć. Jeśli ktoś by posiadał tego typu dane to na prawdę byłbym wdzięczny.
Ostatnia wizyta: Dzisiaj 18:35 (Minut: 5)
Wizyt: 6 Łączny czas wizyt Godzin: 1,1

slabo sciemniasz, nawet nie przeszukales tematow i czekasz na gotowca.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”