UHU kity + ew plytki

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

olo_3
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 37

Post napisał: olo_3 » 28 sty 2007, 12:56

w czym Ty widzisz problem uli jasno napisał ze mogą być jeszcze 2 inne zamienniki !! (i kilka innych odpowiedników)
poza tym ściągnięcie elementów nie trwa dłużej niż 4-7dni (ale to trzeba wziasc teflon do ręki i zamówić a nie czekać na Bóg wiedzieć co).
nie wspominając o innych firmach handlujących częściami elektr.

Twoje tłumaczenia są nie do przyjęcia ! co to za argumentacja ze oferty długo idą, (??) wiesz do czego służy telefon i fax ?? czy tylko wysyłasz email i czekasz spokojne jak może odpiszą na wyciągnięty ze sapamu ??

tak jak napisałem wcześniej, kompetencje trzeba mieć w ręku !!

po raz pierwszy wykazałeś się niekompetencja przy ustalaniu cen za kości - ok każdemu się zdarza
później problem z płytkami - ok każdemu się zdarza
teraz brak części - ok nikt nie jest doskonały

tylko dlaczego Ciebie spotykaj te nieszczęścia ?, a bezpośrednio uderza to w interes forumowiczow którzy dzienne zaglądają na forum z nadzieja ze w końcu udzielisz jakiś informacji, nie wspominając o pragnieniu dostania w końcu zapłaconych i obiecanych kitow.

a na końcu dodajesz ze masz ważniejsze obowiązki takie jak pojeździć na desce - czy czasem nie wpierw obowiązki a później przyjemności, no tak ale to są właśnie kompetencje !

miałem napisac Ci to na pw zamiast publicznie - ale po co jak i tak nie odpisujesz

Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.

Tagi:

Awatar użytkownika

kostner
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: kostner » 28 sty 2007, 13:15

olo_3 pisze: po raz pierwszy wykazałeś się niekompetencja przy ustalaniu cen za kości - ok każdemu się zdarza
później problem z płytkami - ok każdemu się zdarza
teraz brak części - ok nikt nie jest doskonały

tylko dlaczego Ciebie spotykaj te nieszczęścia ?, a bezpośrednio uderza to w interes forumowiczow którzy dzienne zaglądają na forum z nadzieja ze w końcu udzielisz jakiś informacji, nie wspominając o pragnieniu dostania w końcu zapłaconych i obiecanych kitow.

a na końcu dodajesz ze masz ważniejsze obowiązki takie jak pojeździć na desce - czy czasem nie wpierw obowiązki a później przyjemności, no tak ale to są właśnie kompetencje !
Noo akurat odnosnie kosci to moge cos powiedziec bo na ten temat osobiscie z ulim rozmawialem i byla to jego wina nie chomikaa. Ponadto DHL nawalilo i kosci szly 2 tygodnie.

Chomikaa nigy nie ukrywal ze robi to w miedzy czasie i moze chwile potrwac - pracuje zawodowo i jeszcze pisze prace dyplomowa. Ponadto wykonanie tej listy to nie jego obowiazek tylko przysluga dla kolegoow z forum - ktorzy sami go meczyli o kity i plytki.

Pozatym olo ty zamowiles same plytki wiec co ciebie obchodza czesci. Informacje sa na biezaco. Plytki niedlugo beda.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni :(

olo_3
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 37

Post napisał: olo_3 » 28 sty 2007, 13:28

kostner pisze:Noo akurat odnosnie kosci to moge cos powiedziec bo na ten temat osobiscie z ulim rozmawialem i byla to jego wina nie chomikaa. Ponadto DHL nawalilo i kosci szly 2 tygodnie.
tak się skalda ze znam sprawę od kuchni.
i Ty mi chcesz powiedzieć ze chomik nie namieszał z cenami UHU ?? co ty wpisujesz bo w ogóle nie w temacie, już nie wspomnę jak kości leżały zamówione a okazuje się ze nawet nie wiadomo czy w ogóle będą zamawiane - to jest dla ciebie kompetencja ?? (wtedy inaczej to nazywałeś )

kostner pisze:Pozatym olo ty zamowiles same plytki wiec co ciebie obchodza czesci. Informacje sa na biezaco. Plytki niedlugo beda.
co to znaczy “Cię nie dotyczy” - a kogo sw. mikołaja ?
słyszałeś kiedyś o wyłudzeniach i pozwach zbiorowych ?

tak się skala ze jedyny mam odwagę wytknąć profesjonalizm naszemu koledze, bo najwyraźniej się przekręciło od nadmiaru obowiązków ! poza tym jeśli dostał wyceny ofert jest to równe umowie przedwstępnej.

wpisujecie jakies bzdury o odpisywaniu na Emila (poczytaj watek) i zwalasz winę na transport.

tak wiem najlepiej wsadzić głowę w piasek - bo w razie co to nie ryzykujesz nic. tylko takim metodami pozwalasz na większa ignorancje Kolegów ze strony chomika,
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.

Awatar użytkownika

kostner
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: kostner » 28 sty 2007, 14:25

olo_3 pisze: tak się skalda ze znam sprawę od kuchni.
i Ty mi chcesz powiedzieć ze chomik nie namieszał z cenami UHU ?? co ty wpisujesz bo w ogóle nie w temacie, już nie wspomnę jak kości leżały zamówione a okazuje się ze nawet nie wiadomo czy w ogóle będą zamawiane - to jest dla ciebie kompetencja ?? (wtedy inaczej to nazywałeś ).
Chomika z cenami UHU nie namieszal czytalem emaile od Ulego i z nim samym rozmawialem i to on namieszal z cenami. Od chwili zakonczenia listy na kosci minal miesiac zanim doszly do polski i nie bylo w tym winy chomikaa.

olo_3 pisze:
co to znaczy “Cię nie dotyczy” - a kogo sw. mikołaja ?
słyszałeś kiedyś o wyłudzeniach i pozwach zbiorowych ?
Czy ty na glowe upadles ?? Chomikaa chcial zrobic przysluge i skompletowac kity UHU a ty tu o wyludzeniach. Ja Cie prosze !! Przesledz ile trwaly listy spoleczne np. na A3977, silniki z chin. Wiem ze nie ciagnie czesci z Chin ale troche czasu to zajmuje a ze robi to pierwszy raz i w miedzy czasie to tez trwa.

olo_3 pisze: tak się skala ze jedyny mam odwagę wytknąć profesjonalizm naszemu koledze
A moze jest tak ze jako jedyny nie wykazujesz zrozumienia ?? !! Zdaje sobie sprawe ze to trwa juz bardzo dlugo ale jakos do tej pory nikt nie wykazal inicjatywy aby pomooc w zalatwieniu tej sprawy. Wszyscy tylko kiedy i kiedy i co tak dlugo. Nie dosc ze chlopak sie podjal i sie stara to jeszcze zjebki dostaje :(
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni :(

upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: upadły_mnich » 28 sty 2007, 14:27

kolega Chomikaaa nie jest firmą spedycyjną a zajmuje się tym tematem grzecznościowo...trzeba mieć dla niego trochę wyrozumiałości.
Na pewno za wcześnie jest na pisanie epitetów pod jego adresem i straszenie sądem.
W czym problem? Jeśli ktoś znał szybsze źródła części to przecież mógł zamówić sobie indywidualnie.
Poza tym wiele firm wiele obiecuje coś w ofertach a mija się to z rzeczywistością..zwłaszcza terminy. Choćby podany przykład kuriera DHL
Traktowanie jednostkowego zamówienia od amatora (przepraszam kolegę Chomikaaa za to wyrażenie) jest też inne niż zamówienia z dużej (z szansą na kolejne zamówienia)firmy
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: pukury » 28 sty 2007, 15:52

witam !! miałem zamiar zamówić kości - ale teraz obawiam się że Kol . chomikaa się - że tak powiem " wypnie " - i powie - a po cholerę mi to ? . i będzie problem. co do szybkości działania firm to zamówiłem paski / koła zębate i miało trwać 2 do 3 tygodni a trwało prawie dwa miesiące i co zrobić ? jak z tym żyć ? :lol: . myślę że spoko - świat się nie kończy ! ( a jak by się kończył to po cholerę komu serwa ? ) :wink: . pozdrawiam !
Mane Tekel Fares

Awatar użytkownika

rockykon
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 23

Post napisał: rockykon » 28 sty 2007, 16:22

jeszcze przed zamówieniem płytek pytałem kolegi Chomikaaa gdzie zamawia płytki i oferowałem pomoc w znalezieniu firmy... nie dostałem odpowiedzi

niedawno napisałem ze moge pomoc wszystko porozsyłać .. nikt na to nie zareagował...

pytalem czy nie łatwiej pozamawiać w 2 firmach, odpowiedz była ze w tme jest gwarancja i bla bla bla

w jaki sposob mozna jeszcze pomoc ?? mam zaoferowac ze podjadę do Chomikaaa z namiotem i bede to przez noc segregował i postoje w kolejce na poczcie ??

co do pomocy w wysyłkach to nadal aktualne, mysle ze w max 2 dni ( o ile bede miał wszystkie dane) sie uwinę, + 2 dni na listonosza, wiec w max tydzień wszystko by było u odpowiednich osob.

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 82
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 28 sty 2007, 16:38

rockykon pisze:co do pomocy w wysyłkach to nadal aktualne, mysle ze w max 2 dni ( o ile bede miał wszystkie dane) sie uwinę, + 2 dni na listonosza, wiec w max tydzień wszystko by było u odpowiednich osob.
Jest to konkretna propozycja , są osoby z listy którym do uruchomienia maszyny brakuje tylko tych kitów :( ciekawe co na tą pomoc powie kolega chommika .. :wink:
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 16:45 przez gmaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

Awatar użytkownika

termit_tm
Posty w temacie: 20

Post napisał: termit_tm » 28 sty 2007, 16:40

gmaro chomikaaa tego nie napisal :razz:

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 82
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 28 sty 2007, 16:46

termit_tm pisze:gmaro chomikaaa tego nie napisal
dziwne ale już poprawiłem i jest okey :D
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”