potrzebny rys koła zebatego M2.2
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
potrzebny rys koła zebatego M2.2
Witam.
Czy jest ktos w stanie wygenerować rysunek koła zębatego o module 2.2 (nie 2.25)
srednica zwenetrzna d66, zębów 30. koło o zębach prostych
Czy jest ktos w stanie wygenerować rysunek koła zębatego o module 2.2 (nie 2.25)
srednica zwenetrzna d66, zębów 30. koło o zębach prostych
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Tagi:
-
- Kontakt:
Wyciągnąłem z czeskiej frezarki TOS. W 3 kawałkach 
Wlasnie wiem, ze nie pasuje do niczego, dlatego szukam tutaj.
Kolko pracowalo na przekladni od obrotów w skrzyni z kilkunastoma innymi kolami.
Kółko sobie dorobie, ale chciałbym to zrobić porządnie. W ostateczności rozrysowanie zarysu zęba ręczne jest do zrobienia, ale wolałbym z generatora.

Wlasnie wiem, ze nie pasuje do niczego, dlatego szukam tutaj.
Kolko pracowalo na przekladni od obrotów w skrzyni z kilkunastoma innymi kolami.
Kółko sobie dorobie, ale chciałbym to zrobić porządnie. W ostateczności rozrysowanie zarysu zęba ręczne jest do zrobienia, ale wolałbym z generatora.

-
- Kontakt:
jesli Ci chodzi o zmiane srednicy zewnetrznej przy reszcie pasujacaej do m2.25 to tez sie nad tym zastanawialem, ale mierzyłem zarys zęba, t, m, dp, z, wysokosci itp i niestety wychodzi tak jakby to było wlasnie nietypowo.
Przy m2.25 i z30 srednica wychodzi o 1.5mm wieksza, wiec na strone trzeba by bylo korektowac o 0.75 a to juz na module by bylo widoczne, a nie jest.
hmmm...
chyba, ze glebokosc zeba byla juz zrobiona pod tą korektę, to mogło by się zgadzac
Przy m2.25 i z30 srednica wychodzi o 1.5mm wieksza, wiec na strone trzeba by bylo korektowac o 0.75 a to juz na module by bylo widoczne, a nie jest.
hmmm...
chyba, ze glebokosc zeba byla juz zrobiona pod tą korektę, to mogło by się zgadzac

-
- Posty w temacie: 3