Pytanie do posiadaczy mokrego chińczyka z ebay
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Niestety ja wrzeciono mam od 4 miesięcy, a kilka dni temu 2 raz miałem dopiero uruchomić (i 1 raz zamontować chłodzenie) i nie wiedziałem, że te złączki są takie delikatne... Kupiłem 1/8" ponieważ jak dzwoniłem do sklepu podając wymiar mówili, że to będzie ta, jednak te 1/8" jest za duże o ~2mm.
Zhan, a dałoby radę mi też dorobić? Jeśli 30zł za 2 sztuki to dałoby się znieść, znajomy mówi, aby nowy gwint we wrzecionie zrobić, tylko też gdzie mi się uda zanieść wrzeciono, aby zrobili to;)
Kurcze, żeby chociaż dało się przejście z 1/8" na ten gwint we wrzecionie kupić, tylko czy oni zrobili sobie specjalnie inny gwint? Albo użyli M8 z innym skokiem?
Zhan, a dałoby radę mi też dorobić? Jeśli 30zł za 2 sztuki to dałoby się znieść, znajomy mówi, aby nowy gwint we wrzecionie zrobić, tylko też gdzie mi się uda zanieść wrzeciono, aby zrobili to;)
Kurcze, żeby chociaż dało się przejście z 1/8" na ten gwint we wrzecionie kupić, tylko czy oni zrobili sobie specjalnie inny gwint? Albo użyli M8 z innym skokiem?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
jedno wiadro powyżej wrzeciona, drugie na podłodze, wlewasz wodę do tego u góry,jeden wężyk wkładasz do górnego wiadra, drugi do tego na podłodze, zasysasz jak przy spuszczaniu winka z butli i włączasz wrzeciono
a jak woda się zrobi za ciepła to do zlewu i zalewasz zimną z kranu, powinno wystarczyć, tylko pilnuj żeby górny wężyk był cały czas zanurzony

Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 12
Niestety - poszło bez wody - 3h cięcia - wrzeciono było ciepłe ale nie parzyło - ręką można było swobodnie trzymać. Nie było negatywnego dźwięku żadnego
Wielkie aluminiowe mocowanie mam wiec też trochę ciepła odprowadziło.
Wiaderka nie było jak zamocować :p
I tak się zastanawiam co z tymi złączkami cieknącymi - jak sprawdzić bez wyjmowania wrzeciona z uchwytu?

Wiaderka nie było jak zamocować :p
I tak się zastanawiam co z tymi złączkami cieknącymi - jak sprawdzić bez wyjmowania wrzeciona z uchwytu?