Jaki płyn chłodniczy do spawarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Widzę Panowie że ciekawy temat ruszyłem bo dość kolegów zainteresował.Nie to żebym był przeciwny temu ale fajnie się to teraz czyta pozdrawiam i zapraszam do kolejnych rozważań.A propo pompy moja chłodnica nie jest nowa więc pozwoliłem sobie sprawdzić co nie co i pompa w niej jest membranowa czyli łopatek niema.
jorgo
-
- Posty w temacie: 15
- Kontakt:
kol ALZ ...
ile naprawiłeś już takich pomp , ile widziałeś pomp po pracy na wodzie , na wyspecjalizowanych płynach , ile wymieniłeś uszczelnień i ile wymieniłeś tych urządzeń które nie są wirnikiem
Jak się nazywa według Ciebie ten element który nie jest wirnikiem
ja mam u siebie na warsztacie ok 500szt pomp ze spawarek , plazm ... i za okres 20 lat pracy przy tych urządzeniach trochę spisanych notatek z ich działania i z czym pracowały.
ile naprawiłeś już takich pomp , ile widziałeś pomp po pracy na wodzie , na wyspecjalizowanych płynach , ile wymieniłeś uszczelnień i ile wymieniłeś tych urządzeń które nie są wirnikiem
Jak się nazywa według Ciebie ten element który nie jest wirnikiem

ja mam u siebie na warsztacie ok 500szt pomp ze spawarek , plazm ... i za okres 20 lat pracy przy tych urządzeniach trochę spisanych notatek z ich działania i z czym pracowały.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
A co chciałeś abym Ci napisał?? Tam gdzie stosuje się odpowiednie chłodziwa nie ma problemu z układem chłodzenia, w tym z pompami. Jeśli jednak jakiś wiejski filozof wymyśli coś innego to nie moja broszka.
Tak na marginesie, woda destylowana w układach gdzie chłodnica jest miedziana, a wrzeciono stalowe to genialnie dziury w stali wyżera, nawet nierdzewka wymięka w kontakcie z jonami miedzi. Więc polecając wodę destylowaną trzeba zaznaczyć że nadaje się tylko do układów szklanych bez obecności metali.
Tak na marginesie, woda destylowana w układach gdzie chłodnica jest miedziana, a wrzeciono stalowe to genialnie dziury w stali wyżera, nawet nierdzewka wymięka w kontakcie z jonami miedzi. Więc polecając wodę destylowaną trzeba zaznaczyć że nadaje się tylko do układów szklanych bez obecności metali.