Parametry cięcia
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
nie pamiętam dokładnie bo było to dosyć dawno, ale byłto bystronic albo resato, dodam jeszcze, że serwis dystrybutora zalecał ustawianie przepływu ścierniwa na 100% zarówno na przebicie jak i cięcie. Co oczywiście powodowało szybkie zużycie części składowych głowicy.piterrr20 pisze:Irek R. pisze:Spotkałem się kilka razy, że serwis niektórych producentów nakazywał przebijać stal na niskim ciśnieniu.
Jakich producentów?
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
To nie wiem co ty za magików z bystronica spotkałeś. Może im chodziło o uruchamianie pompy z niskim ciśnieniem.Irek R. pisze:nie pamiętam dokładnie bo było to dosyć dawno, ale byłto bystronic albo resato, dodam jeszcze, że serwis dystrybutora zalecał ustawianie przepływu ścierniwa na 100% zarówno na przebicie jak i cięcie. Co oczywiście powodowało szybkie zużycie części składowych głowicy.
Kimla pokazał by kilka przebić w stali np 25mm, jaki to problem? gdy maszyna na pokaz stoi i kilkanaście się buduje.
O jestem jak najbardziej za. Tylko niech nie pokazuje ile jego maszyna przebija piankę 25mm

A to ciekawy sposób, pierwszy raz słyszę o takim sposobie. Do jakich grubości używacie takiego rodzaju przebijania i co on właściwie daje? Na jaką odległość od materiału odsuwa się dysza od materiału? Z jaką prędkością opada?np jak my przebijamy gruby materiał, cała głowica idzie do góry i opada podczas przebijania.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Spotkałem się kilka razy, że serwis niektórych producentów nakazywał przebijać stal na niskim ciśnieniu.
Pisałeś o kilku producentach, a teraz to tylko info od nie bystrego operatora.
Bzdura i to już teraz wiesz, tylko słabo z obroną
piterrr20 postaram się nakręcić jakiś filmik w najbliższym czasie.
Pisałeś o kilku producentach, a teraz to tylko info od nie bystrego operatora.
Bzdura i to już teraz wiesz, tylko słabo z obroną

piterrr20 postaram się nakręcić jakiś filmik w najbliższym czasie.
I don't like principles, I prefer prejudices