Na końcu wątku jest
Cała maszyna 7000 -bez elektroniki i silników
Dwa bloki napedowe 3500zł
Imak z koncówkami i podstawą 1000zł
Dolicz elektronikę i silniki zobaczysz ile wyjdzie.
A obsługa takiej tokarki jest prosta jak metr sznurka w kieszeni

Dla mnie to jest bardzo drogo i dlatego nie kupię.grzes_rupinski1 pisze:Dolicz elektronikę i silniki zobaczysz ile wyjdzie.
Tylko budżet za małytuxcnc pisze:Dla mnie to jest bardzo drogo i dlatego nie kupię.grzes_rupinski1 pisze:Dolicz elektronikę i silniki zobaczysz ile wyjdzie.
Dla kogoś kto nie ma wiedzy albo maszyn to może być bardzo tanio, bo parę gratów dokręci i będzie działało, a alternatywą jest miesiąc dłubania pilnikiem i niepewny wynik.
Cena jest w tym przypadku rzeczą absolutnie względną.
.
Sprawa jest dosyć prosta.Barjavel pisze:Ja z opisu rozumiem że trzeba dokupić silniki oraz sterowanie cokolwiek to znaczy
Co tu jest do łapania ? Kupujesz tokareczkę z zalożonym śrubami kulowymi i mocowaniem silków. Reszta przed TobąBarjavel pisze:To chyba czegoś nie łapię.
ano jest bo z dwóch różnych opisów wynikają dwie różne rzeczy i inne koszta, dokupienie silników to jedno a dokupywanie bloków za 3,5tyś i do tego reszty to drugie . Oczywiście że brakuję mi wiedzy i piszę o tym od początku i dlatego też pytam, a jeśli chodzi o solida to jest coś takiego solidcam "nakładka do solida" i z tego co się orientuję to służy właśnie do sterowania urządzeniami CNC, a że młody i głupi jeszcze to się może mylę. A wspomniałem też o ZW3D to też zły program?kamar pisze:Co tu jest do łapania ? Kupujesz tokareczkę z zalożonym śrubami kulowymi i mocowaniem silków. Reszta przed TobąBarjavel pisze:To chyba czegoś nie łapię.A ze widać nie bardzo sie orientujesz jak to działa to jeszcze daleka droga do uruchomienia. Masz dwa wyjścia. Kupić kompletną, działającą z gwarancją szkolenia albo czytać forum dokładniej . Wtedy będziesz wiedział że Solid to nie jest program do sterowania tokarka.