Frezarko/ploter 2000x1200x300

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

spol
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: spol » 09 mar 2013, 18:59

Chciał bym zobaczyć ta maszyne. Na stronie Bartka najstarsza maszyna jest z 2006 roku ...

Tagi:

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 14
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 09 mar 2013, 19:10

sam jestem ciekaw, niczego nie ukradłem po pierwsze, niczego nie skopiowałem po drugie. moze widziałem gdzies kiedys jakies zdjęcie, ale i tak wszystko zaprojekciłem po swojemu, więc koles od "spodkań z prawnikami" może mi skoczyć
pierwszą frezare jaką zaprojekciłem była ta 1600 x1900 robiona pod klienta, wtedy jeszcze z częsciami było krucho i pamietam ze wałki ze szczatkowymi podporami zamawiałem w jordan matcon ze srody wlkp.
drugi projekt - chaos mi ględził zebym zaprojekcił cos małego, no to zaprojekciłem, trzeci projekt to był ten sam mały zeskalowany x2 i pozniejsze poprawki
kolejny to była plazma - jakis koles truł mi du** przez 3 tygodnie, wiec mu zaprojekciłem plazme 1X2 m, potem było jeszcze kilka innych duperelowatych projektów, ale nikt mi nie wmówi ze kogokolwiek skopiowałem, chyba ze załatwi to przez bardzo cwanych prawników którzy wymyslą jakies kruczki, ze na bazie podobienstwa jest to kopia czy cos, ale zeby skopiowac projekt, to wpierw trzeba go widzieć.
zwyczajnie koles wyskoczył jak filip z konopii i pociska jakies kretynizmy.
bo to przeciez mnie kopiowali, był kiedys taki koles co sprzedawał na allegro maszynki te 500x500 identiko jak w moim projekcie, to mu napisalem ze albo sie wycofa albo płaci od kazdej maszyny 250 zł tyle ile kosztował projekt, no i gosciu znikł z allegro.

a ten mi tu wyskakuje i pi***oli od rzeczy, prosze bardzo, niech mi to udowodni, bieglych poproszę, i chcę dowodu publicznie, zeby wszyscy widzieli.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Awatar użytkownika

szymo23
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 10

Post napisał: szymo23 » 09 mar 2013, 21:55

kamar pisze:
szymo23 pisze:hee to była praca dyplomowa pisana 9 lat temu
Zaraz sie okaze , że praca dyplomowa to plagiat i trza będzie oddać dyplom :)
Dobrze chociaż że nie jest kol. ministrem w Niemcach. :)
To wszystko przed nami niech tylko uruchomią skanery 100% kadry zostanie zdegradowana, ale to nic urzędy patentowe w niedługim czasie zmienią zasady funkcjonowania i zaostrzą prawa własności intelektualnych - to dopiero będzie jazda jak się okaże że za ruch posuwisto- zwrotny będę musiał ADAMOWI zwrócić - fee.
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: IMPULS3 » 09 mar 2013, 22:16

Jak pamiętam to już było niby to kilku co skopiowali niby po raz pierwszy wymyślone maszyny- Czytaj FREZARKA BRAMOWA. Chyba co niektórzy nie wiedzą że takie konstrukcje były zanim się narodzili..... A to co jest na forum to tylko imitacja tych maszyn sprzed lat i to w większości w wadze piórkowej.....Jak tak dalej pójdzie to wiercenie otworów w linii prostej też będzie plagiatem, aaaa i korzystanie ze śrub też. :smile:
Strach się bać cokolwiek tu pokazać bo sądy, prawnicy, więzienie a jak żle pójdzie to i szubienica.... A tymczasem jest weekend więc i sądy nieczynne, uffff... :wink:

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Kontakt:

Post napisał: kamar » 09 mar 2013, 22:28

IMPULS3 pisze:niby po raz pierwszy wymyślone maszyny-:
Co tam maszyny, pamiętasz świetą wojnę o boczek w ksztalcie litery L ? :)
Ano , są tacy co jak piardną to juz twierdzą ze siarkowodór wynależli :)

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: IMPULS3 » 09 mar 2013, 22:45

kamar pisze:Ano , są tacy co jak piardną to juz twierdzą ze siarkowodór wynależli :)
Oby tylko nie przy mnie.... :shock: Bo niby badania lubię, ale nie takie. :smile:

A tak w temacie wynalazczości to jak dobrze pamiętam to w średniowieczu już były strugarki bramowe z drewna.... Ciekawe czy wcześniej też? Może ktoś pamięta? :smile:

Awatar użytkownika

szymo23
Posty w temacie: 10

Post napisał: szymo23 » 10 mar 2013, 01:04

bartuss1 pisze:sam jestem ciekaw, niczego nie ukradłem po pierwsze, niczego nie skopiowałem po drugie. moze widziałem gdzies kiedys jakies zdjęcie

Każdy od każdego ściąga, nie wspomnę o największych co robili zdjęcia konkurencji na targach z teleobiektywem a w następnym roku tytuł. Chińczyk to w system ma to wpisane.

Nawet ty kolego tak zrobiłeś, świadowmie czy nie. Zacząłem temat bo mnie wkur... wymądrzeniami i brakiem szacunku do młodszych kolegów co zaczynają projektować - a może któryś zostanie konkurencją - niech zostanie , marzyć trzeba. A co do projektu jak znajdę załączę ale to po miłym weekendzie a i mała rada szanuj też klientów.
Załączniki
TOP.JPG
TOP.JPG (29.02 KiB) Przejrzano 1335 razy
W trumnie z Baltony wyglądasz jak żywy

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 14
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 10 mar 2013, 08:27

po pierwsze nie byłem jeszcze na targach obrabiarek, w zeszlym roku chyba w pazdzierniku mnie koledzy wyciagneli na jakies targi wtryskarek - lipa na całego
poza tym
weź się rozpędz i walnij łbem w scianę, każdy robi swoją robote i nie ogląda sie na innych, to co pokazałes na tym mikrozdjeciu ani troche nie podobne do moich projektów, szczegółów niestety nie widac, jak na razie sie osmieszasz, dawaj dalej, pokaż cechy charakterystyczne, bo zaraz sie okaze ze jedno i drugie to ploter frezujący z ruchoma bramką i ze oba sa na wałkach niepodpartych, zapomnałem dodać ze moje projekty to 2D w 3 rzutach i rysunki wykonawcze na drugim arkuszu
ani troche nie podobny do tego mojego małego

czy ja komuś bronilem projektować i sprzedawać coś na allegro ?
a niech sobie któryś zostaje konkurentem, moze nawet stu ludzia

a klienta szanuje się wtedy gdy gra z tobą uczciwie
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: pitsa » 10 mar 2013, 16:13

Chodzi mu o twardą dwulicowość - nie mówisz nikomu o tym co myślisz o kimś względem kogo potrafisz być idealnym przyjacielem ale jak tylko nadarzy się okazja podrzucasz kłody i dobijasz. "Metoda kopania innych" - lepiej być twardym jak głaz niż dawać się takim urabiać jak glina na błotko..

"Jako jeden z pierwszych .... na potrzeby użytkowe naszych klientów. Zapraszamy na naszą stronę ...." - jeszcze tego forum nie było, a to rozwiązanie było dostępne i to nie jako praca dyplomowa tylko działające maszyny.

Jak nie wiadomo o co chodzi . :twisted:
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Awatar użytkownika

tanifon
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: tanifon » 10 mar 2013, 16:29

Czyli kolejna wielka burza w szklance
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami