Druga maszynka - ploter z ruchomą bramą
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
-
-
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
I co używałeś filtra przed sterownikiem?
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 104
Nie, wpięte pod 230V do sieci i chodzą. W pierwszym podejściu 4 sztuki wpiąłem pod listwe antyprzepięciową od kompa to bezpieczniki wywaliło ale jak przełączyłem przed to wszystko ruszyło. Zmontowaliśmy z kolegą szafkę sterowniczą, zalozylem serwka do starej maszynki i na trapezówkach 18x4 wyciągnałem 20m/min. Teraz musze jeszcze troche parametry poustawiac aby praca serw była sztywniejsza. Jak skoncze nogi do bramy plotera z tematu to bede juz mial pelny obraz dzialania serw a wtedy składanie maszyny i uruchomienie powinno pojść bez żadnych problemow.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
No zazdroszczę, ja dopiero przed tym tematem. Teraz zamówiłem w TME dopiero wszystkie wtyki na złącza MDR (3M) bo moje serwopaki był bez przewodów 

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 104
Czas leci pod znakiem zakupów
Dostałem wrzeciono 1,5kW, falownik, przekładnie falową, tulejki chwytowe er32, brakujące wózki i jakieś pierdoły których nie ma sensu wypisywać. Jak sądzicie, do jakich obrotów moge w miare bezpiecznie podgonić to wrzeciono? Bo rozkręcałem je już do 12 000obr ale wg mnie za szybko sie grzeją łożyska (wyraźnie ciepłe całe łożyskowanie po okolo minucie pracy).

Dalsze prace nabiorą tempa niedługo, pod koniec przyszłego tygodnia mam dostac ofrezowane nogi do bramy i rozpoczne montaż.
Dostałem wrzeciono 1,5kW, falownik, przekładnie falową, tulejki chwytowe er32, brakujące wózki i jakieś pierdoły których nie ma sensu wypisywać. Jak sądzicie, do jakich obrotów moge w miare bezpiecznie podgonić to wrzeciono? Bo rozkręcałem je już do 12 000obr ale wg mnie za szybko sie grzeją łożyska (wyraźnie ciepłe całe łożyskowanie po okolo minucie pracy).

Dalsze prace nabiorą tempa niedługo, pod koniec przyszłego tygodnia mam dostac ofrezowane nogi do bramy i rozpoczne montaż.