Problem z językiem PL
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Problem z językiem PL
Witam!
Chciałbym prosić Was o jakąś radę lub wskazówkę dotyczącą problemu z językiem w programie EdgeCAM 2011 R1 Student Edition. Chodzi mi o to, że interfejs programu jest w połowie polski, a w połowie ang. Jak to dokładnie wygląda? Pasek zakładek, oraz dostępne w nim opcje są po ang, natomiast podpisy ikon na paskach narzędzi, a także same okna np. opcji, parametrów obróbki itp. są już w języku PL. Co prawda nie mam problemów z ang, jednak irytuje mnie taki stan rzeczy, bo mam wrażenie, że coś działa nie tak. Problem pojawia się na wszystkich komputerach, na których zainstalowałem program.
Znajomy podesłał mi Service Pack 3, jednak nic to nie zmieniło (a na pewno nie wpłynęło na mój problem).
Chciałbym prosić Was o jakąś radę lub wskazówkę dotyczącą problemu z językiem w programie EdgeCAM 2011 R1 Student Edition. Chodzi mi o to, że interfejs programu jest w połowie polski, a w połowie ang. Jak to dokładnie wygląda? Pasek zakładek, oraz dostępne w nim opcje są po ang, natomiast podpisy ikon na paskach narzędzi, a także same okna np. opcji, parametrów obróbki itp. są już w języku PL. Co prawda nie mam problemów z ang, jednak irytuje mnie taki stan rzeczy, bo mam wrażenie, że coś działa nie tak. Problem pojawia się na wszystkich komputerach, na których zainstalowałem program.
Znajomy podesłał mi Service Pack 3, jednak nic to nie zmieniło (a na pewno nie wpłynęło na mój problem).
-
Ultras, ale wydaje mi się, że gdyby instalka była uszkodzona to pojawiłyby się jakieś błędy w czasie instalacji, a tutaj na 3 różnych komputerach program zainstalował się bez problemu, jednak na każdym interfejs ma mieszany angielski z polskim. Co dziwniejsze, instalke dostałem od jednego z doktorów na mojej uczelni, który mówił mi, że na żadnym innym komputerze na którym była przeprowadzona instalacja nie pojawił się podobny problem...
Ogólnie program działa, można go używać, choć czasem ma tendencje do "dziwnych zachowań", błędnie coś wyświetla, łapie zawiechy, ale wydaje mi się, że jest to raczej wina mocy obliczeniowej samego komputera.
Nasuwa mi się jednak inne pytanie, czy wersja systemu operacyjnego może mieć wpływ na działanie programu? Na wszystkich 3 komputerach zainstalowany jest Windows 7 (na dwóch wersja 64bit, na jednym 32bit).
Ogólnie program działa, można go używać, choć czasem ma tendencje do "dziwnych zachowań", błędnie coś wyświetla, łapie zawiechy, ale wydaje mi się, że jest to raczej wina mocy obliczeniowej samego komputera.
Nasuwa mi się jednak inne pytanie, czy wersja systemu operacyjnego może mieć wpływ na działanie programu? Na wszystkich 3 komputerach zainstalowany jest Windows 7 (na dwóch wersja 64bit, na jednym 32bit).
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Problem z językiem PL
Spróbuj tego, tylko ustawienia się zresetują:shwax pisze: Chciałbym prosić Was o jakąś radę lub wskazówkę dotyczącą problemu z językiem w programie EdgeCAM 2011 R1 Student Edition.
- Załączniki
-
- PL_EC.zip
- Zmiana języka
- (273.89 KiB) Pobrany 394 razy
-
kaleena, dzięki wielkie. Twój sposób podziałał. W katalogach, które należy usunąć zgodnie z Twoją instrukcją, zapisane są wyglądy poszczególnych interfejsów, które nie wiadomo czemu, nie są spolszczone! Po usunięciu ich i przywróceniu ustawień wszystko wyświetla się poprawnie w języku polskim. Niestety coś za coś, bo robi się przy tym straszny bałagan - EdgeCAM wyrzuca wszystkie możliwe paski na pulpit, także trzeba sobie samemu skonfigurować wygląd poszczególnych interfejsów. Niemniej jednak dziękuję jeszcze raz za Twoją pomoc
Gdy skończę pisać pracę dyplomową to przesiądę się na najnowszą wersję, mam nadzieję, wolną od podobnych problemów