Raczkujący w rhino
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Widzę kolejny "rhinowicz"
Wiem wiem - niepoprawna polszczyzna.
Zetka bardzo podobna do tej z 5-osiówki kol. Bartussa.
Ja bym jednak dla osi Z dał po dwie prowadnice / stronę. Wiem wiem, nie jest zetka wysoka, ale jednak doda jej stabilności. Ew. pomyśleć i dodać miejsce gdzie w przyszłości można dodać takową prowadnicę. U siebie też nie wszystko mam na cacy, ale mam miejsca, gdzie w razie problemów szybko mogę podmienić/dodać co trzeba
I czy kolega nie boi się o tą "piramidkę"? Ja bym dodał blachy chociaż kawałek z przodu - tak jak na dołączonym rysunku - kolor żółty, ale to tylko moje wywody;) Niech wypowiedzą się specjaliści

Zetka bardzo podobna do tej z 5-osiówki kol. Bartussa.
Ja bym jednak dla osi Z dał po dwie prowadnice / stronę. Wiem wiem, nie jest zetka wysoka, ale jednak doda jej stabilności. Ew. pomyśleć i dodać miejsce gdzie w przyszłości można dodać takową prowadnicę. U siebie też nie wszystko mam na cacy, ale mam miejsca, gdzie w razie problemów szybko mogę podmienić/dodać co trzeba

I czy kolega nie boi się o tą "piramidkę"? Ja bym dodał blachy chociaż kawałek z przodu - tak jak na dołączonym rysunku - kolor żółty, ale to tylko moje wywody;) Niech wypowiedzą się specjaliści

Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
tą samą maszynę przedstawiam w dziale frezarki stalowe pod nazwą "suwnica" tam dyskutujemy na temat poprawek w maszynie, najwięcej właśnie udziela się właśnie twórca słynnej 5-osiówki, w tym dziale bardziej jest właśnie żeby użytkownicy rhino zobaczyli i skrytykowali.
O piramidkę raczej się nie boję, a 99,9% maszyn ma tylko dwie prowadnice i żadnych szans na dwie dodatkowe. Za bardzo nie wiem czy te wstawki coś dadzą, ale je można zawsze pomiędzy wpasować i na śrubach przykręcić, ale uwagi odnośnie rozwiązań konstrukcyjnych prosiłbym w tym drugim temacie.
[ Dodano: 2010-07-23, 20:47 ]
komputer już mi wymięka przy tylu szczegółach:
[ Dodano: 2010-08-01, 23:05 ]

O piramidkę raczej się nie boję, a 99,9% maszyn ma tylko dwie prowadnice i żadnych szans na dwie dodatkowe. Za bardzo nie wiem czy te wstawki coś dadzą, ale je można zawsze pomiędzy wpasować i na śrubach przykręcić, ale uwagi odnośnie rozwiązań konstrukcyjnych prosiłbym w tym drugim temacie.
[ Dodano: 2010-07-23, 20:47 ]
komputer już mi wymięka przy tylu szczegółach:

[ Dodano: 2010-08-01, 23:05 ]