Jeżeli chodzi o głębokość, to wiem w jaki sposob to zmienić, natomiast niewiem jak zaprogramować obróbkę, aby narzędzie nie wykonywało ruchów wokół detalu, a tylko wykonało sam promień w osi "X"
[ Dodano: 2013-01-13, 22:49 ]
może zadam pytanie w inny sposób, jak zrobić każdą powierzchnie w bryle można było zaznaczyć osobno, teraz jeżeli zaznaczam którąś płaszczyzne do obróbki podświetla sie cała bryła i tak samo nie ma możliwości zaznaczenia zakresów ponieważ zaznacza sie cała bryła
EdgeCAM-pomoc
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Sam promień można wyfrezować z pliku 2D (jeśli wykończenie lub mało odpowiedzialny szczegół), cyklem Profilowanie->Typ Modelu->Profile. Nie potrzebny zakres, ani półfabrykat (do symulacji tak
). Profil ścianki można wskazać, lub wypełnić pola zakładki Ścianka. W zakładce Wejścia zaznaczyć Brak, zaś w zakładce Start, wpisać Wydłużenie Startu i Końca = R narzędzia + naddatek na wyjście z materiału. W zakładce Poziom->Głęb. Skraw. odznaczyć Spirala i frez będzie wierszował ściankę (trzeba dobrze wskazać prostą wiodącą).

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
mail:[email protected]
pozdrawia i dzięki za pomoc.
[ Dodano: 2013-01-16, 17:07 ]
Kolego leksel czy wysłałeś mi cos na meila? bo nic nie otrzymałem do tej pory.
A tak poza tematem, jeżeli ktoś na dolnym śląsku, byłby chętny zrobić szkolenie z EdgeCAMa za w miare przyzwoite pieniądze, no jestem chętny:)
pozdrawia i dzięki za pomoc.
[ Dodano: 2013-01-16, 17:07 ]
Kolego leksel czy wysłałeś mi cos na meila? bo nic nie otrzymałem do tej pory.
A tak poza tematem, jeżeli ktoś na dolnym śląsku, byłby chętny zrobić szkolenie z EdgeCAMa za w miare przyzwoite pieniądze, no jestem chętny:)