Oj nieładnie, nieładnie...
Ledwo się za mną zatrzasnęły drzwi, a tu taka hucpa... Proponuję może zorganizować mały stosik w centrum dużego miasta i publicznie dokonać egzekucji...
Problem w tym, że merytoryczna dyskusja może mieć miejsce tylko wtedy, kiedy uszanuje się fakt, że nasz rozmówca, może mieć odmienne zdanie. Jeśli nie jesteśmy w stanie tego zaakceptować, to rozmowa schodzi, na inny tor, a w zasadzie na bocznicę...
Szanuję to, iż niektórzy nie zgadzają się z moim zdaniem, i nie mam zamiaru ich przekonywać - bo nie ma to sensu (to tak jeśli chodzi o meritum sprawy).
Nie jestem w stanie przekonać niektórych do swojego zdania (jakich bym argumentów nie użył i faktów), gdyż stoi pomiędzy nami ogromny mur, który w tej epoce nie zostanie zburzony.
Użyję porównania, aby to zobrazować - nie wnikajmy, czy owe porównanie jest adekwatne do sytuacji, oraz to "czy Mikołaj Kopernik była Kobietą"
Wspomniany przeze mnie Mikołaj Kopernik, to człowiek (lub jak niektórzy wolą - niestabilny emocjonalnie pacjent, z racji, na odmienne zdanie w swej epoce), miał tupet dojść do pewnych wniosków, na podstawie własnych doświadczeń, i obalić powszechnie panujące opinie. Nie będę teraz wspominał, że jego wnioski, jakie wyciągnął na podstawie tych doświadczeń, delikatnie mówiąc, nie spodobały się ówczesnej władzy, która miała monopol na określanie rzeczywistości...
I tak oto, ten biedny Kopernik stał się rewolucjonistą, o którym po dziś dzień się mówi.
zacytuję wikipedię:
"to jednak dopiero dzieło Kopernika dokonało przełomu i wywołało jedną z najważniejszych rewolucji naukowych od czasów starożytnych, nazywaną przewrotem kopernikańskim"
Może Tanie-CNC, też będzie takim rewolucjonistą, i obali swoimi poglądami dotychczasowe prawidła panujące tu, na tym forum

To oczywiście żart, i to tak ogromny, że sam się z niego śmieję
Koledzy, wiem, co trzeba zrobić aby wybudować profesjonalną maszynę, śmigającą od lewa do prawa z prędkością błyskawicy - ale, zrozumcie, ja nie chcę na chwilę obecną takich budować. Mnie wystarczą te drewniaczki oraz te z profili stalowych
Co do meritum sprawy
zacytuję jak napisałem powyżej:
Tanie-CNC pisze:Nie jestem w stanie przekonać niektórych do swojego zdania (jakich bym argumentów nie użył i faktów), gdyż stoi pomiędzy nami ogromny mur, który w tej epoce nie zostanie zburzony.
Do takich wniosków dochodzę czytając niektóre wypowiedzi, i stwierdzam, iż nie ma to sensu, abym tu, na tym forum udostępniał moją konstrukcję - bo nic to nie zmieni.
Dajcie mi już w spokoju odejść, nie obrażając przy tym mej osoby.
Pozdrawiam,
Tomek.