Plazma - stół wodny
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 29
- Kontakt:
A popełniliśmy taki bio inhibitor korozji. Elementy które są w płynie nie korodują, woda nie śmierdzi i wygląda znacznie lepiej. Teraz pracujemy jeszcze żeby nie zamarzał. Koncentrat 5l na 500l wody. Odnośnie wykrywania nie ma problemu, jedynie raz na kilkadziesiąt wpaleń grubszej blachy kiedy odprysk przyklei się między osłonę a dyszę zamyka obwód i odpali nad blachą.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 21
- Kontakt:
to racja ... palniki te są przeizolowane.centro pisze:Do blachy dotyka oslona zewnetrzna blaszka jest lacznikiem. To rozwiazanie nie nadaje sie do wszystkich palnikow. Dysza musi byc odpowiednio oslonieta np w palnikach Lincolna nie sprawdza sie wcale, w hypertherm praktycznie bez problemowo.
podpowiem tak ...
jak prąd nie przekracza 100A ( a najlepiej 80A ) to można zastosować system pojemnościowy i dojazdu do transferu i kontroli wysokości podczas cięcia.
Chodź osobiście jestem zwolennikiem pomiaru napięcia.
Również można układ rozbudować o łuk pilotujący.
Jest to wówczas trochę bardziej za awansowana metoda ale działająca najpewniej. Ale nie jest tania.
Jak najbardziej tak. To są prawie same korzyści jeżeli chodzi o odpylanie. Tylko należy zwrócić uwagę czy pozwoli Ci na to technologia.jacek-1210 pisze:Czy plazmę z takim stołem wodnym da się wstawić do zamkniętego, ogrzewanego pomieszczenia ? Pytam, bo na różnych filmach ze stołem wodnym praktycznie nie widać dymu lecącego na halę
Cząstki stałe są zatrzymane w 90% w wodzie.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)