Gdy patrzyłem na fotki z foliowaną formą waltera też się nad tym zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że jest możliwe że folia była "nakładana" na sklejkę przed jej złożeniem w calość - czyli "ofoliowane" zostały elementy składowe formy.PiotrCz pisze:Czesc i czołem! .....
No i wyłożona folią formą - jako rozdzielacz poszedł krem nivea (sic!) - kiedyś mi się dobrze sprawdzał, przy robieniu form dwu dzielnych z silikonu... swoją drogą nie mam pojęcia jak walterowi, tak ładnie wyszło laminowanie folią jego formy... cholery można dostać z tą folią - na razie zawinąłem byle jak... P.
EpoxyGranit - 10x10x10cm
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 10
-
- Posty w temacie: 7
Ładnie, ładnie..., ważne że powoli do przodu idzie.PiotrCz pisze:No i wyłożona folią formą - jako rozdzielacz poszedł krem nivea

Osobiście jako rozdzielacza lubiłem używać natryskowo PVA, przez to powstaje na formie cienki film zmywalny wodą.
Do tej pory bawiłem się żywicami poliestrowymi, nawet zawodowo.pukury pisze:idea jest tak - wypełniacza ma być jak najwięcej w odlewie

Z epoksydów stosowałem tylko i wyłącznie kleje.

Wątek kol. Waltera jest mi znany od dawna, jak widać rozbudza zawsze ciekawość i popycha kolegów do eksperymentów z własnym polimerobetonem...
Pozdrawiam Sławek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
-
- Posty w temacie: 7
Rzekł bym nawet, że 6x to standard, i każdym jednym badziewiem zawierającym wosk, w przygotowaniu formy do zalania żywicą pierwszy raz251mz pisze:Wypastować formę ze 5x bezbarwną kiwi

Zawoskujcie sobie koledzy własne auta pewnego słonecznego popołudnia...,i tak sześc razy pod rząd, Polecam, wrażenia niezapomniane...

Pozdrawiam Sławek