Na symulatorze dziala

I chyba znalazłem żródło epidemii

tuxcnc pisze:No bo masz coś popieprzone.MlKl pisze:Ale leci w tysiące milimetrów - dlaczego?
Ja wiem że innej odpowiedzi oczekujesz, ale ta akurat jest prawidłowa.
Zrób porządek z plikiem ini, przejdź na milimetry, ustaw jakieś rozsądne skale, powinno pomóc.
Ja mam tak :Kod: Zaznacz cały
[EMC] VERSION = Ngcgui-lathe MACHINE = ngcgui-lathe [RS274NGC] PARAMETER_FILE = sim-lathe.var SUBROUTINE_PATH = ../../nc_files/ngcgui_lib/lathe:../../nc_files/ngcgui_lib/utilitysubs USER_M_PATH = ../../nc_files/ngcgui_lib/mfiles [DISPLAY] PROGRAM_PREFIX = ../../nc_files # Note: TKPKG (one or more) specifies tcl/tk apps to embed in axis tab pages TKPKG = Ngcgui 1.0 NGCGUI_FONT = Helvetica -12 normal # for startup NGCGUI_PREAMBLE, NGCGUI_SUBFILE, NGCGUI_POSTAMBLE, TTT_PREAMBLE # items, specifly: # a) absolute filename (start with /) # b) relative filename: search directories specified by # [DISPLAY]PROGRAM_PREFIX and [RS274NGC]SUBROUTINE_PATH NGCGUI_PREAMBLE = lathe_std.ngc NGCGUI_SUBFILE = id.ngc NGCGUI_SUBFILE = od.ngc NGCGUI_SUBFILE = taper-od.ngc NGCGUI_SUBFILE = g76base.ngc NGCGUI_SUBFILE = g76diam.ngc NGCGUI_SUBFILE = toczenie.ngc # specify "" for a custom tab page NGCGUI_SUBFILE = "" #NGCGUI_OPTIONS = noiframe DISPLAY = axis LATHE = 1 EDITOR = gedit # use tooltable columns for: diam front back orien [b]TOOL_EDITOR = tooledit diam front back orien[/b] CYCLE_TIME = 0.100[/quote]