Skuteczność kursów CNC
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Skuteczność kursów CNC
Chcialbym poznać opinie co do skuteczności kursów nauki programowania CNC przez firmy które je organizują.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Skuteczność kursów CNC
A co to oznacza po polsku?krzysztof7 pisze:Chcialbym poznać opinie co do skuteczności kursów nauki programowania CNC przez firmy które je organizują.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
A czego nie rozumiesz w tym pytaniu? Kolega pyta czy kursy są skuteczne, rozumiesz? Trochę brakuje znaków interpunkcyjnych, ale nie róbmy scen.
Od siebie powiem tyle, że to jak ze studiami, ktoś ci pokazuje ogólnikowo, a zgłębić trzeba samemu. W sumie to najwięcej zależy od prowadzącego. Wielu forumowiczów twierdzi że to strata czasu, ja twierdzę że papier to papier i zawsze warto pójść. Zależy jeszcze czy jesteś całkiem zielony czy już coś potrafisz?
Od siebie powiem tyle, że to jak ze studiami, ktoś ci pokazuje ogólnikowo, a zgłębić trzeba samemu. W sumie to najwięcej zależy od prowadzącego. Wielu forumowiczów twierdzi że to strata czasu, ja twierdzę że papier to papier i zawsze warto pójść. Zależy jeszcze czy jesteś całkiem zielony czy już coś potrafisz?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Wyjaśniając z polskiego na nasze chodziło mi o to czy w tak krótkim czasie trwania takiego kursu można wynieść coś przydatnego czy jest to "pic na wodę" i tak naprawdę chodzi o papierek. Jestem bardziej operatorem aniżeli programista maszyn , natomiast miałem styczność z pisaniem programów i chciałem ją pogłębić o taki 32 godz. kurs. Sprostowując cały temat mojego zapytania.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jeżeli masz już jakieś pojęcie o pisaniu programów, to kurs może tę wiedzę usystematyzować i pogłębić. W 32 godziny programować się nie nauczysz. Ale zdobędziesz jakieś podstawowe wiadomości, które mogą potem być podstawą do dalszego samokształcenia.
Problem w tym, że możesz trafić na kurs, gdzie wykładowca będzie wiedział mniej niż ty...
Problem w tym, że możesz trafić na kurs, gdzie wykładowca będzie wiedział mniej niż ty...