Wycena pracy plazmy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Wycena pracy plazmy
witam mam pytanie do kolegów pracujacych na Plazmie dostałem zlecenie na wyciecie Plazma 14 dziur w słupach u klienta o wymiarach 150mm/70mm jak byście wycenili taka usluge? Jaki jest Koszt roboczogodziny lub cm ciecia Plazma?
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
też się z tym bujam już jakiś czas.... i sam nie wiem...
najlepiej byłoby policzyć koszt wpalenia i koszt cięcia metra ... w zależności od grubości blachy.... lub wszystko liczyć z czasu pracy.... jednak jak obliczyć czas przygotowania rysunku, sprzątanie maszyny i układanie blachy itp.... mój sąsiad liczy 60 zł/h za czas pracy maszyny.... niezależnie czy to gaz przy plazma... ( nie wiem jak mu się to opłaca....)

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
60zł/h? ciężko uwierzyć, operator to około 20zł/h zostaje 40, prąd, opłaty, maszyna itd. Dokłada do interesu? Zarabiać to raczej nie zarabia, może tak lubi.
Ciężko wycenić takie usługi, dojazd, czas.
W firmach biorą około 200-300zł/h, tak mi z zapytań wychodzi, choć wiadomo wszystko zależy od zlecenia. Dotyczy to maszyn, jak masz ręcznie wycinać policz tak żeby Tobie się opłacało. Takie usługi potrafią kosztować
Ciężko wycenić takie usługi, dojazd, czas.
W firmach biorą około 200-300zł/h, tak mi z zapytań wychodzi, choć wiadomo wszystko zależy od zlecenia. Dotyczy to maszyn, jak masz ręcznie wycinać policz tak żeby Tobie się opłacało. Takie usługi potrafią kosztować