Pomierzyłeś sobie jak mniemam, tak samo pomierzyłeś zapewne gwinty, jak znasz wymiary, to weź sobie pierwszą lepszą tabelę (bo są znormalizowane) i zobacz czemu odpowiadają.

Następnie zapisz np. jako M7
wincentyk pisze:Nie jestem pewny tego wymiarowania. Przeglądałem różne rysunki, także w internecie.
1) Zauważyłem, że gwintów się nie wymiaruje. Dlaczego?
2) Jak wymiarować ten cienki przelotowy otwór, który idzie od połowy do samej góry (przed końcem jeszcze się zwęża)?
3) Co dodać/usunąć w tym co już zrobiłem?
[/url]
Kolego wpisz właściwe wymiary z detalu ( SR=promień kuli ; 6kąt =rozwartość klucza S; M8 np. jeśli to gwint metryczny...możesz to sprawdzić wzornikiem gwintów)wincentyk pisze: gdzie umieszczam te symbole? Na rysunku (jeśli tak to gdzie) czy w uwagach?
wincentyk, załóż no lepiej okulary, nie g, a 8, zresztą sam ten wymiar podałeś. Ale jak się bardzo upierasz to nie g lecz G w zastępstwie za M i oznaczamy jako gwinty calowe.wincentyk pisze: Czy literka "g" przy wymiarze gwintu wewnętrznego została postawiona umyślnie czy tylko miała mi zaznaczyć, że to gwint?
Skoro słaby rysunek, to i słabe wymiarowanie....peritus pisze:użyj "selektywnego" koloru linii i napisów, a nuż jakiś daltonista lub chłopski filozof będzie chciał zobaczyć... !
Uparłeś się aby wszystko wymiarować na jednym rysunku,możesz przecież używac powiększenia szczegółów, ...mały koszmarek.wincentyk pisze:Chciałbym, aby.....