No nie przesadzaj...kamar pisze:Do byle wytoczonej pierdułki musi doliczyć amortyzację maszyny, programu, serwisu i telefonów
2tyś wydane na oprogramowanie to chyba nie majątek?
Pisałem o samym CAMie.MlKl pisze:System operacyjny, Macha, sterowniki po lanie i CAM-a?
Dobrze , dajmy na to mam swoją RVL-kę ...kamar pisze:Mówimy o dobrym Camie i nie na tokarkę. Nie widzę roboty na tokarkę do której potrzebowałbym Cama. No może oprócz sławetnej krzywej. A jak się taka trafi to dobrzy ludzie z forumwygenerują ścieszkę a z resztą sobie poradzę. Także kazda zlotówka, nawet najmniejsza jest wydatkiem zbędnym.
Karta LPT na PCI to wydatek poniżej 50 zł, na PCI Express pewnie ze stówkę.251mz pisze:Czy EMC mi to obsłuży? jeśli tak to poprzez jaki hardware?
Bo mniemam ,że jedynie 2xlpt wchodzi w grę?
UWAGA!!!!!!!! csmio m nie ma wsparcia modułu gwintującego csmio-enc i nie można gwintować csmio-m jest dedykowane do ploterów budżetowych251mz pisze:Doskonale Cię rozumiem dziabi.dziabi3 pisze:niestety mierze w grubszy kaliber ale się przy nim nie upieram
Mam teraz na tapecie swoja tokareczkę do modernizacji.
Lecz to jest wesja budżetowa .
Ale mimo wszystko włożę tam ethernetowego cslaba tego na 4osie....
Po prostu mam dość użerania się z lpt
A szczerze to po przejsciu na ethernet mach wyzbywa się wszystkich wad...
Druga sprawa CAM...
Ja celuję na dolphin cam albo smartcam...
ten pierwszy ma już posta do macha... ale to też nie problem.
Cena poniżej 2000.. a udogodnienie jest na prawdę...
zgadzam się w 100000000000000000%kamar pisze:Jak masz dobrego CAM-a za dwa tysiące to biore, choć mało potrzebny