Ok to zamilknę ...Prosilismy nabywce, nie Ciebie
Oszalałem!!Super Turbo CnC 3d - Frezarka,Ploter CnC-Zobacz!!
-
Janek69
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

- Posty w temacie: 4
No to się przyznam... jestem kolejnym szczęśliwcem posiadającym tą maszynkę. Może wyda się to dziwne, zakupiona była raczej hobbystycznie niż zarobkowo bo znudziło mi się już wiercenie w PCB i zastanawianie się jak zrobić fajną ale nietypowa obudowę. Maszynka zainstalowana jest w pokoju w bloku ... takie warunki
. Ku mojemu zdziwieniu moja lepsza połowa stwierdziła, że nawet nie jest taka paskudna ! No to się znaczy dobry zakup
... nie zostanę wywalony z maszyną do piwnicy. Co do samej maszynki , na razie jestem zadowolony , jest cicha , tu mam na myśli silniki bo wrzeciono w porównaniu do mojego poprzedniego kresa to nie ma porównania i sąsiedzi też tak pewnie myślą. Z dodatków mam pomiar narzędzia, sterowanie obrotami wrzeciona z MACHa , sterowanie po LANie . No nie wiem co dalej opisywać , jeśli będą konkretne pytania postaram się opowiedzieć.

-
Janek69
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

Zastanawiałem się z tym chłodzeniem i podłogą w mieszkaniu , ale poprosiłem o zmianę projektu i mam zbiornik wyrównawczy i pompkę poza maszyną...mam nadzieję , że się nic nie polejeZienek pisze:Jak zmywa się chłodziwo ze ściany?![]()
Rzeźbiłeś coś już w domu?
Tą maszynką jeszcze nie ... na razie skonfigurowałem sobie Macha i SmoothStepper
pod siebie i zrobiłem pomiary na zegarze i jakieś tam próbne przejazdy z kodów które zrobiłem pod poprzednią maszynkę ... jak dla mnie wygląda dobrze. Teraz siedzę i robię projekt szczotki mocowanej do wrzeciona od spodu, nie chcę zasypanego pokoju wiórami, bo kundel rozniesie mi je po całym mieszkaniu. Pewnie w sobotę pierwsze zanurzenie frezu w materiale ...
-
s0lostaron
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)

- Posty w temacie: 2
-
gaspar
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Kontakt:
Muszę przyznać, że wygląda konkretnie. Jeśli to jest hobbycnc to aż strach pomyśleć co tam gmaro wymyśli do procnc za jakiś czas. Jeszcze jak by pracowała z pikocnc na pokładzie.... :>
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie