Tania Frezarka CNC " Hobby A4" niemieckiej firmy G
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Witam
Moje 5 groszy w tym temacie.Pytanie kieruje do jakiegokolwiek moderatora,czemu takie tematy nie zostaja od razu przeniesione do innego działu np,KOSZ, jest prawie pusty.Albo,utwórzcie dział frezarki ,plotery do 1000zł,tam niech se "leja wode".K.rwica mnie chyta jak człowiek chce sie coś dowiedzieć, to sie musi cofać do postów z roku 2006,2007
Pozdrawiam
Moje 5 groszy w tym temacie.Pytanie kieruje do jakiegokolwiek moderatora,czemu takie tematy nie zostaja od razu przeniesione do innego działu np,KOSZ, jest prawie pusty.Albo,utwórzcie dział frezarki ,plotery do 1000zł,tam niech se "leja wode".K.rwica mnie chyta jak człowiek chce sie coś dowiedzieć, to sie musi cofać do postów z roku 2006,2007
Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
a mnie zastanawia jedno jak bez przyrządów pomiarowych stwierdzić dokładność 0.03mmTomekD pisze: Dokładnosc maszyny którą posiadam jest mniejsza ( a wiec dokladniejsza) niż 0,1 mm. Nie mam narzędzi żeby dokładnie wymierzyc, ale przypuszczam dokladność około 0.03mm.
kiedyś jak dużo rysowałem projektów byłem wstanie zauważyć różnicę 1 mm między liniami które miały vyć równoległe ale 0.03 mm to już naprawdę trzeba mieć sokoli wzrok

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Abstrahując od pozostałych zakresów opisu tego wynalazku, to taką ocenę myślę że mozna zrobić: biorę zwykłą suwmiarkę, odkładam na niej 0.1mm bo tyle mogę i widzę, że to co mierzę jest mniejsze niż połowa tego co na suwmiarce - co mam wpisać ? Coś pomiędzy 0.04 - 0.03 - 0.02 (przecież nie napiszę 0.025mmIMPULS3 pisze:A może ma jakieś kosmiczne okulary z podzialką........BiGr:.. pisze: 0.03 mm to już naprawdę trzeba mieć sokoli wzrok

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
bardzo szybko
panowie moze temat juz nie aktualny sam dolaczylem do forum wczoraj lub przed wczoraj wstyd sie przyznac ale kupilem to gow.....no pare miesiecy temu i co poskladalem sobie uruchomilem sobie wlozylem panel podlogowy laminat i co i tez gownoo wiecie jak wygladalo kolo przy posowie F400 czyli 0.4 metra na minute jak jajko strusia pracuje w zakladzie meblowym na kombajnie rover biesse 32 lub 34 wiertla w tym poziome i pionowe dwa wrzeciona 2.2kw 18000obrotow i tu dokladnosc maszyny jest panowie 0.03 przy wierceniu a przy frezowaniu 10 frezem plaskim 0.06 a przy fi 16 az 0.1 mm przyF4000 i to profesionalna maszyna wiedz wracajac do sedna sprawy sprzedalem to cnc gocnca4 hobby germany za 50 mniej ale bylem strasznie zadowolony pozdrawiam tych ktorzy tego nie kupili pa
zycie jest jak dziwka i ciagle sie pier....oli
-
szybka odpowiedz
przepraszam za błędy ale jestem dyslektykiem posiadam zaświadczenie od 5 klasy szkoły podstawowej
zycie jest jak dziwka i ciagle sie pier....oli
-
Witam,
Chciałbym kupić frezarkę do wycinania w sklejce 3mm lub 4mm. Mój budżet jest minimalny. Skoro nie taka frezarka jak w temacie to jaką byście polecili. Może być rozmiar A4, ewentualnie A3. Chodzi mi o jak najtańsze rozwiązanie (obawiam się, że nie jestem w stanie sam zbudować takiej frezarki).
Błagam polećcie coś bo spać przez to nie mogę.
Chciałbym kupić frezarkę do wycinania w sklejce 3mm lub 4mm. Mój budżet jest minimalny. Skoro nie taka frezarka jak w temacie to jaką byście polecili. Może być rozmiar A4, ewentualnie A3. Chodzi mi o jak najtańsze rozwiązanie (obawiam się, że nie jestem w stanie sam zbudować takiej frezarki).
Błagam polećcie coś bo spać przez to nie mogę.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Polecam herbatę z dziurawca i przeglądanie forum aż bezsenność przejdzie. Serio - sam przez takie okresy przechodzilem (i to wielokrotnie
). Zacznij od określenia co chcesz robić - w przypadku małej frezareczki do drewna pewnie będzie to coś w guście "puzzle. 3D" albo wręgi do modelu - poszukaj na sieci rysunków a przekonasz się jak niewiele z tych rzeczy mieści się na A4. Jeśli kupisz (lub - jak w moim przypadku - zbudujesz) zbyt mała frezarke tylko sobie nerwy popsujesz