PILNE. na zaraz, rysunek techniczny,

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym
Awatar użytkownika

MlKl
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: MlKl » 22 paź 2012, 19:39

Pomoc ok, ale jak zrobiłeś za nią, toś ją skrzywdził, a nie pomógł.

Tagi:

Autor tematu
bombik
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4

Post napisał: bombik » 23 paź 2012, 22:08

no rzeczywiście, wielkie oburzenie, a niepotrzebnie. Wzięłam się za inżynierkę tak, za technologie chemiczną i jeżeli ktoś ma z tym problem no to mi przykro. To był mój pierwszy rysunek z czego prowadzący nie powiedział ani słowa o tym, bez obaw drugi rysunek wykonałam już sama, może nie jakoś super dobrze, ale wszystkiego od razu się nie nauczę. Przyznaje, co do pory macie racje, ale miałam w ogóle nie robić tego rysunku i stąd właśnie ten a nie inny czas tego posta.
Za pomoc dziękuje. :).

jetalone
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)

Post napisał: jetalone » 23 paź 2012, 22:18

Ale musicie też przyznać, że spore grono wykładowców, również kiedyś moich, brało za pewnik to, że każdy na pod poduchą Starego Dobrzańskiego, i świata poza tym nie widzą.
Ja szanuję osoby spoza "branży", które rysunek mają, bo muszą, i bo siatka tego wymaga. Dobre jest to, że można na sprawie dobrze i szybko zarobić (z całym szacunkiem za chemików, robiących szybkie rzutowania).

Morał na dziś: Nie ma tego złego, co by na dobre komuś nie wyszło...

Pozdrawiam,
Marcin

Autor tematu
bombik

Post napisał: bombik » 23 paź 2012, 22:37

no dobrze by było gdyby jakiś podręcznik nam podano, jedyne co powiedział to, że niedługo ukaże się jego i mamy czekać, a tak patrząc po ludzku weszłam na zajęcia dostałam kawałek metalu z dziurami, wgłębieniami i miałam zrobić rysunek, oczywiście zrobiłam szkic poszłam do wykładowcy a on nie chciał ze mną rozmawiać nawet. pierwszy rysunek mam niezaliczony, mam nadzieje, że z drugim pójdzie lepiej. Ja chce się nauczyć i nie oczekuje, że ktoś będzie to za mnie robił, ale po pierwszych zajęciach byłam w pewien sposób przerażona, kolega który do mnie napisał, starał mi się pomóc, ale oprócz samego rysunku dał mi sporo przydatnych rad, za co jestem wdzięczna.

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: pitsa » 23 paź 2012, 22:46

bombik pisze:no dobrze by było gdyby jakiś podręcznik nam podano, jedyne co powiedział to, że niedługo ukaże się jego i mamy czekać.
W opisie przedmiotu tego wykładowcy powinno być podanych kilka polecanych podręczników. Warto zajrzeć do czytelni i przejrzeć jakie są książki w tym temacie i zaplanować kilkukrotne dokładniejsze zapoznanie się z tematami. Nawet jeśli tylko przejrzysz co w nich jest, to przy kolejnych zadaniach, łatwiej będzie znaleźć gdzie jest coś podobnego. Czytelnie to dobre miejsce na spokojną pracę.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Autor tematu
bombik

Post napisał: bombik » 23 paź 2012, 22:51

mam już kilka książek, trochę kserówek i oswajam się z tematem.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”